Aždaja!

Vreme čitanja: 3min | pon. 19.11.18. | 08:30

Lebron Džejms odigrao najbolju utakmicu otkako je obukao dres Lejkersa

Florida se poklonila Kralju!

Navirale su emocije navijačima Majamija dok su svog idola i heroja nekog drugog vremena gledali kako na teren istrčava u opremi možda i najvećeg NBA kluba, ali nikako nisu mogli da budu zadovoljni kako je njihov tim prošao kada su se suočili s Aždajom... Lebron Džejms nije imao priliku da vidi svog dugogodišnjeg prijatelja Dvejna Vejdapropustio sedmu uzastopnu utakmicu posle rođenja ćerke, ali je bio jako raspoložen da uključi vremeplov i zaigra baš kao u danima dok je nosio dres Majamija. 

Izabrane vesti

Lebron je eksplodirao, sručio bivšem klubu 51 koš (19/31 iz igre, 6/8 za tri) i praktično sam doneo Lejkersima pobedu s rezultatom 113:97.

Bilo je ovo veče koje je od početka mirisalo na eksploziju najboljeg košarkaša današnjice. Veče mu je počelo s prepoznatljivim zakucavanjem iz kontranapada, kada loptu pošalje skroz iza glave, a onda je eksplozivno prikuca u obruč s mnogo autoriteta. Bilo je jasno da se sprema nešto veliko. Veče koje je Lebron zasladio strašnim potezima, zaključno sa trojkom sa preko deset metara, za ovosezonski rekord.

Stigao je Kralj tako do svoje dvanaeste 50+ utakmice i generalno najubedljivije partije još otkad je Vašingtonu u novembru prošle godine strpao 57 poena. Postao je prvi igrač Lejkersa posle Kobija Brajanta koji je ubacio bar 50 koševa, kao i igrač Jezerdžija koji je ubacio najveći broj poena Majamiju i tako pretekao upravo Mambu (42 poena). Konačno je Džejms probio još jednu veliku barijeru – nadigrao je Majami po prvi put otkako je otišao sa Floride 2014. godine. Od tada je četiri puta bio na strani poraženih, dok u još tri navrata nije bio ni na klupi. Ušao je i u ekskluzivno društvo igrača koji su postigli bar po 50 poena igrajući za tri različita kluba.

Lebron je utakmicu otvorio sa 19 poena u prvoj četvrtini, gde je pogodio osam od uvodnih devet šuteva, što je Lejkerse dovelo do komotnog vođstva od 21 poena. Kada su stigli do te razdaljine, Majami više nije uspeo da se opasnije približi ni u jednom trenutku utakmice. Do poluvremena Džejms je ubacio 28 poena, dok su Lejkersi imali 15 poena viška (67:52), da bi onda utakmicu definitivno prelomio sa još 14 poena u trećoj četvrtini. Jednostavno, nije prestajao da bljuje vatru i tako uništava svoj bivši klub. Čak je i od publike dobio ovacije zbog svega što je uradio, počašćen je čak i sa povicima „MVP, MVP, MVP“!

Utakmicu je zaključio tako što je 16 sekundi pre kraja, ubacio trojku sa preko deset metara, iako je kraj njega bio Derik Džons, a Rodni Mekgruder prilazio da ga sačuva...

Kentavijus Kaldvel Poup ispratio je Džejmsa sa 19, a Kajl Kuzma sa još 15 poena. Kod domaćina Vejn Elington je ubacio 19 poena, dok je Džoš Ričardson skupio 17 koševa, pre nego što je izbačen sa terena zbog bacanja patike u publiku... Goran Dragić propustio je meč zbog povrede desnog kolena. 

NBA - REZULTATI

Majami – LA Lejkers 97:113
/Elington 19 – Džejms 51/

Orlando – Njujork 131:117
/Gordon 31 – Hardavej 32/

Vašington – Portland 109:119
/Vol 24 – Lilard 40/

San Antonio – Golden Stejt 104:92
/Oldrdidž 24 – Durant 26/

ISTOČNA KONFERENCIJA

ZAPADNA KONFERENCIJA


tagovi

Lebron DžejmsLos Anđeles LejkersMajami Hit

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara