Bajern okrenuo Bamberg posle minus 15, povreda Jovića

Vreme čitanja: 2min | ned. 11.02.18. | 22:15

Bavarci savladali evroligaša posle preokreta u derbiju kola

Bajern nema premca u Nemačkoj! Nije to ni jedini nemački evroligaš Bamberg čija kola u Bundesligi su ove sezone krenula niz brdo. Bajern je u derbiju kola savladao Bamberg u gostima 71:63 posle velikog preokreta i učvrstio se na liderskoj poziciji. Četa Aleksandra Đorđevića ima fantastičan učinak od 19 pobeda u 20 prvenstvenih mečeva...

Bamberg je pružio žestok otpor Bajernu, bio na pragu pobede, ali kada je bilo najpotrebnije gosti iz Minhena su bili bolji. Domaći tim je krenuo silovito i na krilima Rajta i Zizisa poveo 10:0. Do kraja prvog kvartala su otišli na plus 14 (25:11) i mirisalo je na pobedu kojom bi Bamberg neutralisao dobar deo kikseva u sezoni... Kada je Heket pogodio za 15 poena razlike na početku druge čevrtine, mirisalo je na debakl Bajerna. Ali lampica za alarm se upalila na vreme i Đorđević je uspeo da zaustavi pad svog tima.

Izabrane vesti

Buker je u tim trenucima održavao Bajern u životu i topio prednost Bamberga, pa su Bavarci na poluvreme otišli sa pristojnih šest poena zaostatka - 35:29. Imao je Bamberg i u trećem kvartalu 10 poena razlike, ali je Bajern zaigrao bolje i bilo je samo pitanje vremena kada će preokrenuti. Razlika se smanjivala i lider je pred kraj trećeg kvartala prešao u vošstvo koje više nije ispuštao. Kaningem, Buker, Bartel i Reding su se raspucali i Trinkijerijeva odbrana je pukla. Bajern je kontrolisao vođstvo u poslednjoj četvrtini i na kraju rutinski priveo meč kraju.

Bartel je bio junak preokreta i meč je završio sa 20 poena. Kaningem je ubacio 15, Reding 11, a Buker 10 poena za pobednički tim. Loša vest za Bajern je nova povreda Stefana Jovića koji je na terenu proveo samo minut i po i zbog bolova u leđima nije mogao da se vrati na parket. Sveže oporavljeni Vladimir Lučić nije igrao, kao ni teže povređeni Milan Mačvan. Nekadašnji Zvezdin centar Maik Cirbes se za 15 minuta na parketi nije upisao u strelce. Kod Bamberga su Lo i Heket ubacili po 12 poena, Rubit, Radošević i Rajt po 10. Musli je za 16 minuta ubeležio četiri poena i šest skokova, a Luka Mitrović nije bio u sastavu zbog povrede.

Danas je igran i duel Miteldojčera i Bremerhavena koji su rivali u borbi za opstanak. Tim iz okoline Lajpciga je slavio 98:90 uz odličnu partiju srpskog internacionalca Đorđa Drenovca koji je upisao 16 poena 

(FOTO: FC Bayern Basketball)


tagovi

BambergKK Bajern MinhenStefan Jović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara