Bajern poveo u finalu, slab učinak Srba

Vreme čitanja: 1min | ned. 16.06.19. | 20:22

Tim iz Minhena savladao Albru u pšrvom meču finala

Počelo je finale plej-ofa u nemačkom šampionatu, a Bajern je uspešno startovao u odbrani titule. Šampion iz Minhena je pred svojom publikom savladao Albu 74:70 i poveo u finalnoj seriji sa 1:0.

Alba je vodila u većem delu meča, ali je prokockala veliku šansu da odmah na startu finala napravi brejk. Gosti iz Berlina su već u prvoj četvrtini u nekoliko navrata vodili sa 11 razlike, ali je Bajern uspeo da ostane u igri i zadrži priključak. U drugom kvartalu je domaći tim istopio prednost Albe, i prvi i jedini put u poluvremeni poveo sa pola koša razlike.

Izabrane vesti

Usledila je rezultatska klackalica u drugom poluvremenu, Bajern je vodio, ali je ovoga puta Alba preokrenula. Berlinci su sredinom poslednje četvrtine imali čak osam poena prednosti, ali su i to prokockali. Bajern je prvi put u poslednjoj četvrtini poveo minut i po pre kraja poenima Đedovića, da bi Bartel stavio tačku sa linije penala.

Upravo je Đedović sa 18 poena bio najbolji u pobedničkom timu. Bartel je dodao 14, a Koponen 11 poena. Srpski reprezentativci su imali skormsan učinak. Stefan Jović je za 21 minut postigao četiri poena (2/5 iz igre) i zabeležio tri asistencije. Vladimir Lučić je takođe ubacio samo četiri poena uz još gori šut iz igre 1/5, dok je Nemanja Dangubić do četiri poena došao u šut za dva 2/3.


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara