Bamberg na Đorđevićevom putu do finala

Vreme čitanja: 3min | pet. 03.05.19. | 11:10

Selektor Srbije ovog vikenda ima šansu da osvoji prvi trofej sa Virtusom iz Bolonje

Raskol na relaciji između ULEB i FIBA doveo je do toga da tokom sezone paralelno teku dva veoma jaka košarkaška takmičenja - Evroliga, sa jedne strane, kao i Liga šampiona sa druge. Oba nadmetanja su došla do same završnice, pa ćemo već ovog vikenda dobiti šampiona na turniru koji je pod patronatom FIBA.

Pravilo je da jedan od učesnika Fajnal fora Lige šampiona bude ujedno i domaćin, pa će završnica turnira ovoga puta biti održana u Antverpenu, domu košarkaša Telnet Džajantsa. Uz njih će se u ovom gradu nadmetati i Virtus iz Bolonje, Bamberg i Tenerife.

Izabrane vesti

Fajnal for će biti otvoren duelom između italijanskog tima i nekadašnjeg učesnika Evrolige. Mnogi kažu da je upravo susret između Virtusa i Bamberga finale pre finala, pošto je objektivno gledano, ovo jače od dva polufinala.

Aleksandar Đorđević solidno predvodi velikana iz Bolonje i čini se da će italijanski tim definitivno spas sezone potražiti u ovom takmičenju, jer deluje da je učešće u plej-ofu Palakanestra samo daleki san. Sa druge strane, Bamberg će se gotovo sigurno naći u završnici nemačkog šampionata, gde će pokušati da se domogne novog trofeja. Neće im to biti nimalo lako, jer ih sa druge strane čekaju Bajern, Alba, pa i najprijatnije iznenađenje nemačkog prvenstva, ekipa Oldenburga.

Italijanski i nemački timovi su se sastajali 18 puta do sada u Ligi šampiona, a učinak je gotovo polovičan. Timovi sa Apeninskog poluostrva su pobedili u deset navrata, dok su Nemci slavili u preostalih osam okršaja. Virtus iz Bolonje se već sastajao sa timovima iz Nemačke ove sezone u Ligi šampiona i slavio je u oba navrata, dok Bamberg nije imao tu čast da odigra meč protiv nekog tima iz Palakanestra.

Najveća opasnost po koš Bamberga biće Kevin Punter koji je do sada postigao ukupno 659 poena u Ligi šampiona, što je više od bilo koga drugog u čitavoj istoriji ovog takmičenja. Dominirao je i ove sezone, pa je prosečno beležio 15,1 poen po utakmici i od njega treba očekivati da povuče ekipu napred u verovatno najvažnijem meču sezone.

Sa druge strane, Tajris Rajs će biti najveća pretnja iz nemačkog sastava. Ovaj košarkaš je uspeo da postigne više od 20 poena na osam mečeva ove sezone u Ligi šampiona, što je podatak za poštovanje. Niko drugi nije uspeo ni blizu da priđe ovom dostignuću u tekućoj godini u ovom takmičenju.

Oba tima se nalaze u veoma slaboj formi, pa je Bolonja dobila samo pet od polsednjih deset mečeva u svim takmičenjima, dok je Bamberg uspeo da zabeleži samo tri trijumfa u minulih deset utakmica. Nemci su ipak blagi favoriti na ovom susretu, kako zbog igračkog kadra, a tako i zbog iskustva koje imaju u evropskim takmičenjima.

FIBA LIGA ŠAMPIONA - FAJNAL FOR (ANTVERPEN)

Petak
18.30: (2,30) Virtus Bolonja (14,5) Brose Bamberg (1,70)
21.15: (1,35) Tenerife (16,0) Telnet Antverpen (3,50)

Napomena: Kvote su podložne promenama

Piše: Srđan TODOROVIĆ
Foto: MN Press


tagovi

FIBA Liga šampionaAleksandar ĐorđevićVirtus BolonjaKK Bamberg

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara