Baron je Tomićeva želja, šta će biti sa Feldinom?

Vreme čitanja: 2min | pon. 16.07.18. | 09:59

Zvezda će tražiti i prvog pleja

Dolazak Bilija Barona označio je početak prelaznog roka za Crvenu zvezdu. Gledajući konkurente, Zvezda je malo zakasnila, ali je dovela trenera kog je želela, Milana Tomića na tri godine, počeo je da se formira stručni štab dolaskom Aleksandra Lukmana, a stigao je i Baron koji igra na pozicijama jedan i dva.

Baron je želja Milana Tomića. Igrač koji poseduje dobar šut i prodor, ima nisko težište i zna dobro da prodre. Njegova primarna pozicija je dvojka, mada zna da igra i na pleju gde voli da organizuje pik en rol. Baron je profesionalnu igračku karijeru počeo u Lijetuvos Ritasu 2014. godine, a zatim je nosio dres francuskog Šarlroa, Mursije i Eskišehira odakle je stigao u Zvezdu.

Izabrane vesti

Prošle sezone je u dresu Eskišehira odigrao 31 utakmicu, a prosečno je beležio 16 poena, četiri asistencije i tri skoka po meču. To govori da se radi o strelcu, o igraču koji je spreman da daje poene i da ih izmišlja iz teških pozicija. To je jako bitno.

Gledali smo protekle sezone Tejlora Ročestija kako radi upravo to i u teškim momentima to je bila razlika u odnosu na protivnike. Neizrađen napad, šut sa iskorakom u stranu i odmah lakše se diše. Videćemo može li Baron da ponovi nešto slično.

Zvezda na poziciji beka šutera ima i Džejmsa Feldina čija je budućnost neizvesna u Zvezdi. On ima ugovor i za narednu sezonu, na kraju ABA lige je najavio da će igrati i sledeće sezone, ali ukoliko dobije dobru ponudu postoji šansa da napusti Zvezdu. Sa imenom koje je stekao ne bi čudilo da ima zainteresovanih za njegove usluge.

Kako bilo, crveno-beli će se izvesno rastati sa pomenutim Tejlorom Ročestijem kome je istekao ugovor tako da će Zvezda ostati bez prvog pleja. Najverovatnija je opcija da će crveno-beli tražiti prvog pleja koji će izneti najveći teret (poput Ročestija), dok bi ga Baron odmenjivao na mestu organizatora igre. 

To je to što se tiče spoljnih pozicija, s mogućnošću da Nemanja Nenadić bude doveden iz FMP-a. Što se tiče ostalih pojačanja, Majkl Odžo i Dušan Ristić su već viđeni kao pojačanja pod košem srpskog šampiona. I tu će se verovatno gledati da se dovede stranac sa dobrim fizičkim predispozicijama jer je odlazak Matijasa Lesora veoma moguć, dok je zadržavanje Alena Omića (istekao mu ugovor, odlična sezona iza njega), teška, ali ne i nemoguća akcija. Pogotovo što ga zastupa ista menadžerska agencija kao i Tomića i Barona.

Sigurno će na Malom Kalemegdanu probati da ga zadrže i sledeće sezone u svom timu. Do sada su se kao zainteresovani klubovi za Omića pominjali Unikaha, Gran Kanarija i Virtus.

Foto: Action images

 


tagovi

Bili Beron

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara