Baskonija se trgnula! Idemo dalje...

Vreme čitanja: 2min | uto. 24.04.18. | 22:50

Fenerbahče doživeo prvi četvrtfinalni poraz u Željkovoj eri...

Evropska klupska košarka je i to doživela - prvi Fenerov četvrtfinalni poraz u eri Željka Obradovića! Ono što godinama unazad nisu mogli da urade Panatinaikos, Real Madrid i Makabi Tel Aviv, uradili su košarkaši Baskonije - 88:82 (19:20, 28:18, 20:18, 21:17).

Baskonija se trgnula protiv aktuelnog vladara Evrope, upisala prvi trijumf i produžila ovu četvrtfinalnu seriju bar za još 48 časova. Čudna utakmica viđena je u dvorani Fernando Buesa. Baskonija je dva puta dozvoljavala istanbulskom gigantu da se vrati u život, a posle velike serije u finišu trećeg kvartala, kada je Marko Gudurić serijom trojki pokrenuo Fenerbahče, činilo se da će sve biti završeno u trećoj utakmici. Ali, to nije bio slučaj. Fenerbahče se potpuno izgubio na ulazu u poslednjih deset minuta utakmice, što je Baskonija iskoristila i serijom 15:0 otišla na velikih 82:66. 

Izabrane vesti

Imaće zbog čega Željko Obradović da bude nezadovoljan posle ove utakmice, jer su njegovi učenici bez koša iz igre bili tačno pet i po minuta! Tačnije, sve dok Bobi Dikson nije zaustavio težak sunovrat, a pre njega jedino je Nikolo Meli sa penala doneo poene za goste. 

Uspeo je Fenerbahče vezanim trojkama Kostasa Slukasa i Luiđija Datomea da unese novu dozu neizvesnosti u meč, ali je dramu sprečio najbolji igrač Baskonije u većem delu susreta - Rodrig Bobua. Njegov hitac s poludistance na ula ulazu u poslednja dva minuta utakmice smirio je Fenerbahčeov nalet, čime je praktično i potpisao trijumf tima iz Vitorije. 

Bobua je meč završio sa 21 poenom (4/7 za dva, 4/6 za tri), te pet asistencija. Dvocifreni su bili još i Vensan Poarije sa 12 poena i sedam uhvaćenih lopti, a isti broj koševa imao je i Johanes Vojtman. Marselinjo Uertas je dodao 11 poena i sedam završnih dodavanja, dok je Tornike Šengelija ubeležio dabl-dabl sa po 10 poena i skokova, uz četiri asistencije. Kod Fenerbahčea najbolji je bio Jan Veseli sa 17 poena (7/9 za dva) i 10 skokova. Kostas Slukas takođe je imao dabl-dabl sa 14 poena i 11 asistencija, dok je Marko Gudurić odigrao nešto manje od 16 minuta i ubeležio 12 poena (4/5 za tri) i tri uhvaćene, dve podeljene i jednu ukradenu loptu. Nikola Kalinić je za četrnaest i po minuta upisao dva poena.

EVROLIGA (PLEJ-OF) - TREĆE UTAKMICE

Utorak

Žalgiris - Olimpijakos 80:60
/Dejvis 18 - Spanulis 14/

Baskonija - Fenerbahče 88:82
/Bobua 19 - Veseli 17/

Sreda
18.45: (1,45) Real Madrid (15,0) Panatinaikos (3,05)
19.00: (2,70) Himki (14,5) CSKA (1,55)

* Kvote su podložne promenama

Foto: MN Press


tagovi

Marko GudurićRodrig BobuaBaskonijaFenerbahče Beko

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara