Beli kao mašina, dabl-dabl i pobeda Sakramenta! Luka usavršio „La Bombu“, ali je bitku rukija odneo Jang! Lebron i Lejkersi do prvenca u Finiksu (VIDEO)

Vreme čitanja: 4min | čet. 25.10.18. | 08:50

Srpski reprezentativac odigrao možda i najbolju utakmicu otkako je postao Kralj

Sakramento slavi Nemanju Bjelicu i drugu pobedu u sezoni!

Izabrane vesti

Kingsi su na svom terenu nadigrali Memfis rezultatom 97:92 i tako se pomerili s mrtve tačke posle nekoliko slabih izdanja s početka takmičenja u NBA ligi. Jedan od inicijatora pobede bio je Nemanja Bjelica, koji je imao možda i svoju najbolju ulogu otkako je zadužio prepoznatljivu, ljubičastu opremu tima iz srca Kalifornije. Beli je ponovo bio u startnoj petorci, proveo 31 minut na terenu i odigrao utakmicu u maniru Drejmonda Grina – od svega pomalo! Upisao je srpski reprezentativac dabl-dabl sa po jedanaest poena i skokova, a onda je skupio još i pet asistencija, tri blokade i dve ukradene lopte! Za razliku od jučerašnje utakmice protiv Denvera, ovog puta Bjelica je bio konstanta koja je gurala Sakramento napred. Bio je koristan u oba smera igre, radio je sve teške poslove i opravdao poverenje trenera Dejv Jergera.

Ipak, najbolji igrač Kingsa bio je Deraon Foks sa 21 poenom, uključujući i zakucavanje preko Marka Gasola u kasnoj fazi poslednje četvrtine, kojim je zapalio ekipu i naterao je da ode po trijumf! Bjelica je bio taj koji je ukrao loptu na sredini terena, a onda je prosledio Foksu za moćno zakucavanje koje je iniciralo pobedničku seriju 14:4, vrednu druge recke. Foks je bio zaslužan i za Sakramentov povratak u život u trećem kvartalu, kada je ubacio deset poena i tako obrisao deficit od osam poena. Ipak, u završnih 17 minuta postigao je samo dva poena i to pomenuto zakucavanje.

Istina, Memfis je poslednjih šest minuta odigrao bez Gasola. Španski centar je teren napustio zbog još nerazjašnjenih razloga, a prve informacije kažu da je u pitanju povreda. Kakva, saznaće se uskoro... Osim Foksa i Bjelice dominantnu rolu imao je Badi Hild, ujedno i najefikasniji igrač Sakramenta sa 23 poena, dok je Vili Koli Stajn skupio 15 poena i 10 skokova.

Kod Memfisa je najefikasniji bio Majk Konli sa 27 poena. Gosti su u meč ušli posle zadovoljavajućih pobeda nad Atlantom i Jutom, a protiv Kingsa imali su i 14 poena viška. Ipak, Sakramentovo buđenje u trećem kvartalu, uz Gasolovu povredu, presudilo je na kraju.

Još jedno vrlo dobro veče imao je Luka Dončić, ali to nije bilo dovoljno da se nadigra Atlanta. Hoksi su uspeli da se trgnu u poslednji čas i furioznom igrom u finišu utakmice preokrenu rezultat i slave rezultatom 111:104. 

Bio je to klasični sudar dva rukija, Treja Janga na jednoj i Luke Dončića na drugoj strani. Iako je na parketu mnogo više pokazao slovenački superstar, na kraju mnogo važniji trijumf odneo Atlantin zalog za budućnost. Luka nije blistao šuterski, iako je upisao 21 poen (7/18 iz igre) i uhvatio još devet lopti, ali je pokazao svima da je usavršio čuvenu „La Bombu“, specijalitet nedavno penzionisane Barselonine legende Huan Karlosa Navara. Nije se ni Jang proslavio, čak je dugo bio u Dončićevoj senci, ali kada je bilo najvažnije povukao je najjače i bio jedan od glavnih učesnika u preokretu i trijumfu. Dugo je stajao na pet koševa, a onda je ubacio još dvanaest u završnici kako bi se Atlanta dokopala pobede. Na kraju je imao 17 poena, uz jako loših 3/12 iz igre. Kod gostiju najefikasniji je bio Vesli Metjuz sa 23 poena, dok je Deandre Džordan skupio 11 poena i čak 16 skokova. Zanimljivo, u startnoj petorci domaćina opet je bio i 41-godišnji Vins Karter i proveo je u igri 25 minuta! Za to vreme skupio je šest poena i pet skokova. 

Prvenac u novoj sezoni ostvarili su Lejkersi na gostovanju Finiksu - 131:113. Pokušao je srpski strateg Igor Kokoškov da iznenadi Lebrona Džejmsa i društvo, ali su Lejkersi prosto bili za klasu ispred tima iz Arizone. 

Osim u kratkom vremenskom rasponu u prvoj četvrtini, Lejkersi su kontrolisali praktično celu utakmicu i zasluženo ostvarili toliko čekanu prvu pobedu u sezoni. Pomalo neočekivano, najefikasniji strelac Lejkersa bio je Lens Stivenson, koji je posebno iskočio u završnici utakmice, pa je tako imao 23 poena, uz po osam skokova i asistencija. Lebron Džejms je pribeležio 19 poena (7/16 iz igre), te 10 završnih dodavanja o sedam uhvaćenih lopti za 28 minuta na parketu, dok je Džaval Mekgi imao 20 koševa. U redovima Finiksa dobro se pokazao Devin Buker sa 23 poena i po sedam asistencija i skokova, dok je Deandre Ejton skupio 22 poena i 11 uhvaćenih lopti. Ostalio su bili daleko ispod...

Finiks je posle trijumfa na otvaranju sezone stigao do trećeg uzastopnog poraza...

NBA – REZULTATI

Atlanta – Dalas 111:104
/Bazmor 32 – Metjuz 23/

Klivlend – Bruklin 86:102
/Klarkson 14 – Rasel 18/

Majami – Njujork 110:87
/Vajtsajd 22 – Dotson 20/

Toronto – Minesota 112:105
/Lenard 35 – Batler 23/

Čikago – Šarlot 112:110
/Lavin 32 – Voker 23/

Hjuston – Juta 89:100
/Harden 29 – Mičel 38/

San Antonio – Indijana 96:116
/Derozan 18 – Oladipo 21/

Milvoki – Filadelfija 123:108
/Adetokunbo 32 – Embid 30/

Finiks – LA Lejkers 113:131
/Buker 23 – Stivenson 23/

Sakramento – Memfis 97:92
/Hild 23 – Konli 27/

Golden Stejt – Vašington 144:122
/Kari 51 – Bil 23/

ISTOČNA KONFERENCIJA

ZAPADNA KONFERENCIJA

Foto: Action Images


tagovi

Nemanja BjelicaLuka DončićLebron DžejmsSakramento KingsLos Anđeles LejkersFiniks SansIgor Kokoškov

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara