BELIčanstveno! (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sub. 27.10.18. | 08:35

Nemanja Bjelica rasturio Vašington u Sakramentovoj pobedi! Miloš Teodosić vrlo dobar na ovosezonskom debiju, a jedan potez, odnosno ponižavanje Karmela Entonija posebno se izdvojilo

Priznaćemo, preterali smo.

Posle trijumfa nad Memfisom napisali smo da je Nemanja Bjelica odigrao najbolju utakmicu otkako je obukao dres Sakramenta. Beli nas je već sledeće veče demantovao i podigao ulog tako što je pribeležio jednu od najboljih partija u NBA karijeri! Rafalna paljba srpskog Profesora protiv Vašingtona u pobedi rezultatom 116:112! Koliko je samo briljirao naš ponajbolji košarkaš u novijoj istoriji možda i najbolje govore ekspresije Vlada Divca tokom susreta, koji je kraj aut-linije posmatrao s ogromnim uživanjem (jednu od reakcija pogledajte OVDE).

Izabrane vesti

Nemanje Bjelica je zaista blistao. Na terenu je proveo 36 minuta i za to vreme ubacio 26 poena, od čega čak šest trojki iz deset pokušaja! Osim toga sa još 12 skokova upisao je dabl-dabl, a onda je još dodao i tri asistencije i po blokadu i ukradenu loptu. Bilo je ovo veče koje će Beli i njegovi poštovaoci u Sakramentu dugo pamtiti.

Mnoge je Bjelica letos šokirao kada je prvo dogovorio transfer u Seventisikserse, a onda ipak odbio njihov poziv kako bi se vratio evropskoj košarci, da bi potpuno iznenada odlučio da ipak sleti u Sakramento i pridruži se srpskom jatu, gde su već bili Bogdan Bogdanović, Vlade Divac i Peđa Stojaković. Znali su srpski asovi kako da ubede Belog da ostane među najboljima na svetu i evo, sada se vidi koliko je taj posao zapravo dobar. Bjelica je procvetao pod kraljevskom krunom! Igra odličnu košarku s početka sezone i što je najvažnije - to radi u kontinuitetu, stalno podižući lestvicu gore. Toga je u Minesoti, nažalost, bilo samo na momente, jer su ga treneri i saigrači često gušili...A Dejv Jerger i stručni štab pogodili su mu žicu! Sada je Bjelica stalno u prvoj postavi i trenerovo poverenje vraća dobrim partijama. 

Upravo je Bjelica bio taj koji je sa dva pogođena penala na dve sekunde do kraja overio trijumf, ali je i pre toga ubacio jako važan hitac sa distance, na asistenciju Vilija Koli Stajna. Bilo je to na tek nešto više od tri minuta do kraja, kada se Vašington opasno približio, kod vođstva Sakramenta rezultatom 103:101. Beli se odlično izvukao, video da ima dovoljno prostora za manevar, a kada je dobio loptu od Koli Stajna raspalio je i bacio Golden 1 Centar u trans! 

U redovima Vašingtona najbolji je bio Džon Vol sa 26 poena, dok je Bredli Bil ubacio 21 koš. 

Veliku pobedu prethodne noći ostvarili su i Los Anđeles Klipersi na gostovanju protiv desetkovanog Hjustona - 133:113. Debitantski nastup ove sezone potpisao je Miloš Teodosić! Srpski plejmejker skupio je prvih 17 minuta u igri i zaigrao posle višemesečne pauze zbog problema s povredama. Ostavio je sasvim solidan utisak – ubacio je osam poena (3/4 iz igre, 2/3 za tri), skupio sedam lopti i podelio još pet. Jedan potez se posebno izdvojio, kada je Karmelu Entoniju protnuo loptu kroz noge kako bi asistirao Montrezlu Herelu za snažno zakucavanje. Upravo je saradnja s Herelom funkcionisala gotovo savršeno! 

Boban Marjanović je ovom prilikom igrao samo četiri minuta i imao po tri poena i skoka. Najefikasniji igrač pobedničkog tima bio je Montrezl Herel sa 30 koševa, dok je Lu Vilijams dodao 23 poena. Kod Hjustona nije bilo povređenog Džejmsa Hardena, a najefikasniji je bio Karmelo Entoni sa 24 poena. Kris Pol se vratio na teren posle suspenzije zbog tuče sa Režonom Rondom i imao je 12 poena, osam asistencija i šest skokova.

NBA - REZULTATI

Šarlot - Čikago 135:106
/Voker 30 - Lavin 20/

Njujork Niks - Golden Stejt 100:128
/Hardavej jr. 24 - Durant 41/

Nju Orleans - Bruklin 117:115
/Holidej 26 - Rasel 24/

Toronto - Dalas 116:107
/Lenard 21 - Dončić 22/

Hjuston - LA Klipers 113:133
/Entoni 24 - Herel 30/

Minesota - Milvoki 95:125
/Tauns 16 - Midlton, Iljasova 16/

Sakramento - Vašington 116:112
/Bjelica 26 - Vol 26/

ISTOČNA KONFERENCIJA 

ZAPADNA KONFERENCIJA


tagovi

Nemanja Bjelica

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara