Bertomeu: Jedina Zvezdina šansa je da neko odustane od Evrolige, Partizan bi mogao u Evrokup

Vreme čitanja: 2min | pet. 11.05.18. | 21:32

Prvi čovek Evrolige dao intervju za Novosti i govorio i aktuelnim temama

Crvena zvezda na terenu nije izborila Evroligu, Partizan nije izborio Evrokup. Ali, oba večita rivala se donekle nadaju da će igrati u ova dva takmičenja. Nada postoji.

O svemu tome je govorio i Đordi Bertomeu, prvi čovek Evrolige.

Izabrane vesti

On je za Novosti rekao da je jedina šansa da Zvezda ponovo zaigra Evroligu naredne sezone ta da neko odustane, ali da za to postoje male šanse.

Iako Budućnost ima problema sa uslovima, iako Panatinaikos konstantno preti. Mada, nije precizao Bertomeu da li bi Zvezda imala prohodnost u Evroligu u slučaju da Zeleni odustanu, u slučaju da Đetići odustanu, ili neki treći, odnosno bilo koji klub.

Takođe, nije jasno da li je Zvezda prva na listi čekanja, ili je samo jedna od mogućih opcija za Evroligu.
"Kao što znate, svih 16 licenci je podeljeno na jedan ili drugi način. Jedina šansa za Crvenu zvezdu je da bilo koji od 16 klubova napusti svoje mesto, što je trenutno malo verovatno", rekao je Bertomeu za Novosti.

Bertomeu je istakao da Budućnost radi na uslovima koji su neophodni da bi se igrala Evroliga.
"Na sastanku sa menadžmentom Budućnosti obavestili smo ih o svim zahtevima koje mora da ispuni svaki učesnik Evrolige. To je širok spektar kriterijuma, od strukture kluba, minimalnog budžeta, standarda dvorane, pravila finansijskog fer-pleja... Budućnost sada radi na tome kako bi završila registraciju za sledeću sezonu".

Takođe, i Partizan je tražio "vajld kartu" za Evrokup.
"Jadranska liga ima tri direktna mesta u Evrokupu, ali pored toga postoje najmanje dve "vajld karte" koje će biti dodeljene pošto se svi zahtevi analiziraju. Partizan bi mogao da dobije jednu od njih, ali još je rano za priču o tome", rekao je Bertomeu za Novosti.

Foto: Star sport


tagovi

Đordi Bertomeu

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara