Bitka na Jadranu - poslednji put ove sezone

Vreme čitanja: 3min | uto. 30.04.19. | 08:55

Zadar i MZT iz Skoplja u majstorici odlučuju o poslednjem učesniku ABA lige za narednu sezonu

Plej-aut u ABA ligi bio je u senci velikog finala između Crvene zvezde i Budućnosti, očekivano, ali nije da nismo imali šta da vidimo u borbi za promociju u elitni rang takmičenja na Jadranu. Ekipe Zadra i MZT-a pružile su nam dosta uzbuđenja u prethodne dve utakmice, a zanimljivo je da ni u jednoj nije slavio domaćin.

Serija je započela trijumfom skopskih Roda u “Krešimirovom domu“ (89:83), da bi nedelju dana kasnije Zadar uspeo u veoma neizvesnoj završnici da dođe do pobede u Sportskom centru “Jane Sandanski“ (78:77). Tada je Džejms Vuduard mogao da donese timu iz Severne Makedonije povratak na najjaču scenu, ali mu je ruka u najvažnijim trenucima zadrhtala, te je Zadar slavio veoma značajnu pobedu.

Izabrane vesti

I eto, ponovo će majstorica odlučivati o pobedniku, kao što je to bilo slučaj u oba polufinala i finalu plej-ofa u ABA ligi. Deluje da su timovi na Jadranu baš rešili da igraju do samog kraja, te smo u završnici ove sezone videli neke zaista neverovatne rezultate.

Zadar se za ovu plej-of seriju “kvalifikovao“ tako što je zauzeo pretposlednje mesto ove sezone u ABA ligi, dok je MZT iz Skoplja do tog mesta došao nakon poraza od Sikst Primorske u velikom finalu ABA 2 lige. Slovenački tim je tada, ruku na srce, bio znatno kvalitetniji od Makedonaca.

Tradicija nam kaže da je Zadar pre ove plej-of serije bio neporažen na domaćem parketu kada se sastajao sa makedonskim timom. Ipak, MZT je ovu tradiciju srušio pre dve nedelje i sada će ciljati da taj podvig ponovi kada večeras dva tima budu ponovo istrčala na teren.

Pred početak ovog meča, o očekivanjima je pričao trener Zadra, Ante Nazor, koji naglašava da njegov tim nema čega da se boji i kaže da će sve biti lakše uz pomoć publike.
“Mislim da je došlo vreme da od početka do kraja pružimo mušku partiju i smatram da postoje svi preduslovi za tako nešto. Imali smo zgusnut ritam, ali to nam je na neki način i dobro došlo da svi uđemo u adekvatnu formu. Računam da će učestvovati apsolutno svi igrači koji su u rosteru, da ćemo dati najbolje od sebe i pobediti pred našom publikom. Bilo bi suludo razmišljati u nekom drugom smeru“, rekao je strateg dalmatinskog tima.

Iz suprotnog tabora, trener MZT-a, Đorđi Kočov, kaže da će njegov tim biti oslabljen odsustvom Andrije Bojića, ali da se nada da će drugi igrači pružiti maksimum da nadomeste njegov izostanak.
Odigrali smo dva izjednačena i čvrsta susreta sa Zadrom, tima koji je sastavljen od veoma iskusnih i kvalitetnih igrača. Mogli smo da rešimo pitanje plasmana u ABA ligu još u Skoplju, ali smo izgubili. Međutim, i pored poraza, pokazali smo da možemo da igramo sa Zadrom, koji je na papiru dosta bolji od nas. U Hrvatsku putujemo znatno oslabljeni, pošto u trećem meču sigurno neće igrati Andrija Bojić, ali ovo je odlična prilika za ostale igrače da iskoriste priliku i pokažu šta mogu. Nadam se dobrom pristupu meču i toliko željenoj pobedi“, zaključio je Kočov.

ABA LIGA – PLEJ-AUT

Utorak

18.00: (1,45) Zadar (15,0) MZT Skoplje (3,05) /u seriji 1:1/

Napomena: Kvote su podložne promenama

(FOTO: Zadar/Zvonko Kucelin)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara