Bivši Partizanovci s Nanterom jure plej-of, i to bez centra

Vreme čitanja: 2min | pon. 16.04.18. | 09:31

Višedecenijski strateg tima iz predgrađa Pariza odstranio iz tima jedinu klasičnu peticu

U Nanteru nema mesta za malokrvne, bezvoljne i nezainteresovane. Sastav iz pariskog predgrađa pretenduje na mesto u plej-ofu, ali ako ne popravi formu koja je veoma loša poslednjih nedelja, teško da će u borbu za titulu. Osim što je izgubio oba meča osmine finala FIBA Lige šampiona od turskog Banvita, u prethodnih mesec dana Nanter je ostvario samo dve pobede u šest mečeva francuske lige. Kod kuće je tesno savladan Šalon, a protekle subote fenjeraš Tulon, posle produžetka. I baš pred minulu rundu najjačeg društva Francuske strateg Nantera Paskal Donadje, koji - verovali ili ne - od 1987. godine sedi na klupi zeleno-belih, dakle, više od tri decenije, pronašao je krivca za loše rezultate. U svojim redovima.

Naime, čovek čija reč se i te kako poštuje izbacio je iz tima nigerijskog centra Aladea Aminuu, inače ubedljivo najvišeg igrača u postavi i jedinog klasičnog centra, uz dobrano obrazloženje.
"Preferiram da sezonu okončam sa igračima koji su spremni da potpuno natope dres znojem, i koji su posvećeni kao Pasave-Dukteil i Konate. Kada idete u rat, morate da verujete svojim saborcima, da osećate isto... Zato sam ove nedelje postavio Konatea za kapitena i odstranio Aminuu iz ekipe. Rekao sam mu da nema potrebe da dolazi na meč sa Tulonom, kao i da će trenirati odvojeno od prvog tima", žustar je bio Paskal Donadje.

Izabrane vesti

Situacija se nije promenila ni pred premijerni duel 29. runde Pro A lige, u kome Nanter gostuje Buržu, koji protekle nedelje nije igrao meč, pa znatno odmorniji dočekuje susret direktnih rivala za mesto u plej-ofu. Oba tima ostvarila su po 15 pobeda, dok su gosti odigrali meč više. Nanter je dobio sva četiri međusobna dvoboja, a u prvom delu sezone na svom terenu slavio je sa 92:86.

Najistaknutiji adut Donadjea je Kevin Džouns, nekadašnji krilni centar Partizana, koji je nedavno stigao iz Baskonije. Amerikanac u proseku postiže 12,4 poena i sakuplja 5,8 lopti, zbog čega je najbolji strelac i skakač tima u kome ponovo deli svlačionicu sa Džamarom Vilsonom, nekadašnjim saigračem iz beogradskih dana. Od poznatijih imena tu je i Hajko Šafarcik, bivši nemački reprezentativni plejmejker.

Nanter je sa 81,3 postignuta poena peti napadački sastav lige, međutim sa 81,4 primljenih poena i 28,2 skoka nalazi se na začelju. Ni Burž nije mnogo ubedljiviji, pošto je s 29,5 skokova na 15, mestu po broju uhvaćenih lopti, a s 80,4 primljenih poena na 12. mestu.

Vreme RB Liga Meč Tip Kvota
Pon 20:45 7003 FRA 1 Bourg Bresse - Nanterre up više (164.5) 1,85
Ukupna kvota1,85

FRANCUSKA 1 - 29. KOLO

Ponedeljak
20.45: (1,55) Burž (14,5) Nanter (2,70)

Utorak

Sreda

*** kvote su podložne promenama

Foto: Star Sport


tagovi

sportsko klađenjeKK NanterDžamar VilsonKevin DžounsPaskal Donadiju

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara