Dejvid Blat ©AFP
Dejvid Blat ©AFP

Blat: Mehur u Evropi? Ne bih rekao...

Vreme čitanja: 1min | čet. 15.10.20. | 22:25

Legendarni trener smatra da je na Starom kontitnentu nemoguće po ugledu na NBA organizovati sanitarne uslove za odigravanje na jednom mestu

Najpriznatiji izraelski košarkaški trener, Dejvid Blat ne očekuje da bi se situacija u Evropi, posebno sa Evroligom i Evorokupom zbog sve većeg broja zaraženih virusom korona mogla rešiti kao u NBA. To jest mehurom poput onog u Orlandu u koje je odrađena preistali deo sezone 2019/20, a razloga je više.

„Mehur je veoma skupo zadovoljstvo koji može da priušti samo liga sa orgomnim prihodima. Ali, nije samo to u pitanju, pošto je u NBA samo jedan tim iz inostranstva, pošto je Toronto u Kanadi, a svi ostali su domaći, američki. A u Evroligi igraju klubovi iz 10 država. Ne znam, pravo da vam kažem koji grad bi mogao da ugosti 20 ekipa u potpuno sanitarno čistom okruženju. I ko bi se usudio da naparvi poseban objekat za košarkaše u ovakvim vremenima? Pa i ako se neko odluči, koliko bi sve to trajalo... Zato se iskreno nadam da će se ova sezona na Starom kontinentu završiti kao i uvek. “, smatra Izraelac.

Izabrane vesti


tagovi

Dejvid BlatEvrokup

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara