BMW ušao u KK Bajern, prva finansijska injekcija 25.000.000 evra

Vreme čitanja: 1min | pet. 07.07.23. | 21:42

Međutim direktor Pešić spušta loptu...

Od ranije je poznato da će Bajern pojačati ulaganja u košarku od predstojeće sezone. Samo nekoliko dana pošto je Evroliga ozvaničila da će sastav elitnog takmičenja biti potpuno isti kao i prethodne godine, klub iz Minhena je saopštio kako će ubuduće moći da se, pre svega finansijski, osloni na multinacionalnu kompaniju BMW.

Bayerische Motoren Werke AG za početak je otkupio prava na naziv Bajernove hale i tako u košarkaški klub upumpao 25.000.000 evra. Radi se o petogodišnjem ugovoru koji predstavlja samo početak saradnje dva brenda, objašnjeno je u bavarskom klubu.

Izabrane vesti

Podsetimo, Bajern je pre nekoliko nedelja predstavio novog trenera Pabla Lasa i na taj način najavio novu eru u košarkaškoj sekciji. Generalni direktor Marko Pešić izjavio je kako je prezadovoljan ovim poslom, ali već u narednoj rečenici potrudio se da spusti euforiju među navijačima. Ako je uopšte i postojala...

"Ovo je za nas veliki korak, međutim nećemo ulaziti u trku sa evroligašima poput Real Madrida ili Fenerbahčea. Mi ne možemo i ne želimo da radimo to što oni rade. Ali duguročno gledano, ovaj ugovor će nam mnogo značiti".

Bajernova hala u narednih pet godina nosiće naziv BMW park.


tagovi

KK Bajern MinhenBMW

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara