Bogdanović i Bjelica dvocifreni protiv Kokoškova, Voriorsi se izvukli u neizvesnoj završnici (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pon. 11.02.19. | 08:30

Trijumf lidera Zapadne konferencije protiv Majamija - 120:118

Bogdan Bogdanović i Nemanja Bjelica protiv Finiksa Igora Kokoškova. Lepo je videti toliko srpskih aktera na samoj jednoj NBA utakmici. Sve se završilo pobedom Sakramenta na svom parketu rezultatom 117:104. Zasluženo i dovoljno ubedljivo.

Nemanja Bjelica je bio starter i na ovoj utakmici. Na terenu je proveo 22 minuta i za to vreme je dao 10 poena, imao je osam skokova (blizu dabl-dabl učinka), dve asistencije, jednu ukradenu loptu i čak tri blokade. Šutirao je 4/12 iz igre, ali ga trojke nisu htele - 0/3. Sa slobodnih bacanja je bio nepogrešiv - 2/2.

Izabrane vesti

Bogdanović je ušao sa klupe ali je na parketu proveo nešto malo više. Za 27 minuta uspeo je da ubaci 14 poena, da ima pet skokova, pet asistencija, tri ukradene lopte pa čak i jednu blokadu. Šut iz igre - 5/10. Zanimljivo, i potpuno atipično za njega, probao je samo jednom za tri poena i nije bio precizan. Sa linije za slobodna bacanja gađao je 4/6.

Najefikasniji u pobedi Kingsa protiv Finiksa bio je Marvin Begli sa 32 poena što mu je rekord karijere. U ekipi Igora Kokoškova istakao se Devin Buker sa 27 poena, osam skokova i šest asistencija.

A, noćas su na parketu bili i prvi favoriti za osvajanje šampionskog prstena - Golden Stej Voriorsi. Oni su dočekali Majami i uspeli da se izbore s njegovom "vrućinom" - 120:118.

Gubili su Ratnici u poslednjem minutu sa 115:118, ali je potom Kevin Durant dao trojku, zatim je i Demarkus Kazins ubacio dva slobodna bacanja i to se posle promašaja Vinsloua i Vejtersa pokazalo kao ključno za trijumf Golden Stejta.

Kevin Durant je za 37 minuta dao 39 poena, a pazite, imao je šut za tri poena 1/7! Koliko bi onda ubacio da ga je bolje išao šut? Dodao je tome i šest skokova, te četiri asistencije i jednu blokadu.

Pratili su ga standardno Klej Tompson sa 29 poena i Stef Kari sa 25. Ta trojka. Dodajmo da je u redovima Majamija odličan bio Džoš Ričardson sa 37 datih poena što mu je rekord karijere. Ali ni to nije bilo dovoljno Hitu da napravi iznenađenje.

REZULTATI - NBA

Sakramento - Finiks 117:104
/Begli 32 - Buker 27/

Atlanta - Orlando 108:124
/Len 16 - Vučević 19/

Golden Stejt - Majami 120:118
/Durant 39 - Ričardson 37/

TABELE

Zapadna konferencija

Istočna konferencija

Foto: Reuters


tagovi

Bogdan BogdanovićNemanja BjelicaIgor Kokoškov

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara