Bogdanović (©AFP)
Bogdanović (©AFP)

Bogdanović: Imao sam i bolje sezone, najteže mi je da igram protiv Jokića i Denvera

Vreme čitanja: 3min | uto. 14.05.24. | 17:15

„Jedini cilj mi je bio da ostanem zdrav“, kaže srpski as

Odigrao je Bogdan Bogdanović sjajnu individualnu sezonu u NBA ligi. Srpski bek je čak bio i konkurent za šestog igrača lige, ali je ona, ipak, otišla u ruke centra Minesote Timbervulvsa Naz Rida.

U razgovoru za Basketball Sphere, srpski reprezentativac je podelio svoje iskustvo u Atlanti u protekloj godini.

Izabrane vesti

“Ne želim da pričam da je ovo bila najbolja sezona za mene u NBA ligi. Nisam se osećao tako, gledajući kompletnu sliku, brojke pokazuju da je tako, ali meni, barem za sada, moje najbolje izdanje je bilo u sezoni kada smo igrali finale Istočne konferencije gde smo ispali od Milvoki Baksa. To je moja prva sezona u Atlanti. Iako sam i finiš prethodne sezone odigrao dobro, ali dugo vremena sam bio povređen. Ove godine sam iskreno zadovoljan, jer mi je jedini cilj bio da ostanem zdrav. Želeo sam da igram što više utakmica. Kada sam pogledao koliko mečeva sam propustio u prethodnim godinama, dao sam sebi zadatak da čuvam telo do kraja i da budem sposoban da igram svaku noć. S tim mogu da budem zadovoljan, ali naravno da timski nismo ispunili očekivanja. Za mene, solidna sezona, ali i inidividualno isto mogu mnogo bolje“, rekao je Bogdanović na početku razgovora.

Konkurencija timova u NBA ligi je postala toliko velika da je teško izdvojiti nečije ime. Međutim, najneugodnija ekipa za Bodanovića je – aktuelni šampion Denver. A najneugodniji protivnik, prva zvezda i MVP lige – Nikola Jokić.

“Najmanje mi odgovaraju Nagetsi. Mislim da smo najmanje utakmica od svih timova u NBA ligi, od kada sam u Atlanti, pobedili protiv njih. Dok sam igrao za Sakramento Kingse bilo je malo drugačije. Očigledno da je MVP Jokara bolji igrač nego Nikola Jokić. Moram to da priznam kad je istina. Svako ima svoje drugare (smeh).“

Iako je imao zgusnut raspored u NBA ligi Bogdanović je uspeo da isprati deo sezone u Evroligi, a posebno je pratio jedan tim. I to nije Partizan!

“Ove sezone sam najmanje pratio Evroligu otkad sam SAD. U odnosu na prethodnu sezonu, sada sam u terminima utakmica imao najviše treninga i obaveza. Ako bih morao da izdvojim nešto, najviše sa mgledao Vanjiu Marinkovića i Baskoniju. Zajedno smo trenirali ovo leto, pa sam ja nešto naučio od njega, a izgleda i on od mene. Stigao sam da ispratim i Partizan i nešto malo Fenerbahče, ali iskreno gledao sam baš malo utakmica“.

Osvrnuo se Bogdanović i na odlazak u penziju svog bivšeg saigrača iz reprezentacije, Sakramento Kingsa i Fenerbahčea - Nemanje Bjelice, kao i njegov dolazak u Bahčešehir na mesto šefa košarkaških operacija.

“Drago mi je da sam bio deo njegove karijere i to na više polja. I u više klubova, kao i u reprezentaciji. Družimo se i dalje van terena, jedna velika karijera iza njega. Tek kad prođe neko vreme, videće se veliki uspeh koji je napravio, kao i čega se sve odrekao zarad uspeha i karijere. Imao je neverovatnu karijeru i već sada vidim da je nastavio u istom ritmu i želim mu sve najlepše u svim novim izazovima“, poručio je Bogdan Bogdanović.


tagovi

Bogdan BogdanovićAtlanta HoksNBA liga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara