BOMBA: Ajzea Tomas u Lejkersima!

Vreme čitanja: 2min | čet. 08.02.18. | 18:25

Plejmejker je ljut

Čekalo se da eksplodira transfer bomba na relaciji sa Klipersima, a Klivlend je aktivirao jednu sa Lejkersima - Ajzea Tomas je novi Jezerdžija!

Potpuno neočekivan, ali donekle razumljiv potez aktuelnog vicešampiona NBA lige, koji od Tomasa nije dobio ono što se od njega očekivalo otkako je stigao u Ohaju u velikom trejdu sa Bostonom za Kajrija Irvinga. Eksperiment je imao kritično loš uticaj na Kavse, u svlačionici i van nje, pošto je Tomas prvo dugo bio povređen, da bi onda ušao u konflikt s delom svlačionice i tako sebi potpisao kartu u jednom pravcu. 

Izabrane vesti

Kavsi su u Lejkerse poslali i Čeninga Fraja i pika iz prve runde ovogodišnjeg Drafta, a zauzvrat im stižu Džordan Klarkson i Leri Nens Džunior!

Ovim trejdom ponajmanje je zadovoljan Ajzea Tomas, koji je još posle utakmice sa Minesotom, izjavio da mu se ne ide iz Klivlenda i da mu je "muka od trejdova".
"Iskreno, ne želim da budem trejdovan! Umoran sam od svih tih promena. To nije dobra stvar za mene, jer želim da igram tamo gde sam i namerio. A to je u Klivlendu. Hoću da ostanem, jer imamo realnu šansu da osvojimo šampionski prsten i hteo bih da budem deo toga", izjavio je Tomas posle tesne pobede nad Timbervulvsima. 

Ideja Lejkersa je da Tomasa i Fraja zadrže i posle leta, javlja ESPN. Dolaskom ovog tandema Lejkersi su dobili napadačku moć za ostatak sezone. Odlascima Klarksona i Nensa Džuniora Lejkersima su se otvorila dva mesta za maksimalne ugovore u 2018. i 2019. godini, plus će dobiti garantovanog pika na draftu. To znači da bi, teoretski, Lejkersi mogli da krenu po Lebrona Džejmsa na leto!

Košarkaška javnost u Sjedinjenim Američkim Državama sedmicama unazad čekala je bilo kakav potez uprave Kavsa, koja je dugo tražila potencijalna rešenja u sastavu. I konačno se nešto dogodilo, dva i po sata pre zatvaranja transfer pijace! 

Klivlend je dobio beka koji zna dobro da barata loptom, a što je najvažnije u ovom trenutku - potpuno zdravog igrača, uz čoveka koji bi mogao da se pokaže kao ispomoć na krilu.

Kavsi su napravili solidan potez, ali sada mnogi veruju da bi neko od pridošlica mogao da bude uključen u transfer Deandrea Džordana, za koga se sad interesuje i Toronto. U međuvremenu, Klivlend je započeo pregovore i sa Šarlotom za trejd Kembe Vokera, ali legendarni Majkl Džordan nema želju da se tako lako reši ponajboljeg igrača. 

Biće ovo luda završnica prelaznog roka, koji se zatvara u 21.00.

(FOTO: Action Images)


tagovi

Čening FrajDžordan KlarksonAjzea Tomas

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara