Borac izjednačio - igraće se majstorica

Vreme čitanja: 3min | čet. 31.05.18. | 20:16

Još se čeka drugi finalista Superlige

Borac je uspeo da obrani čačanski hram košarke! Ponovo je na parketu vođena srčana borba, samo što je ovog puta kao pobednik izašao tim iz grada na Moravi, koji je uspeo da savlada FMP rezultatom 64:59. Na ovaj način Borac je zakazao i treću, odlučujuću utakmicu u Železniku, koja će biti odigrana u nedelju.

Da su Čačani bojažljivo i pomalo dekoncentrisano ušli u revanš meč sa FMP –om svedoče i rezultati u prve dve deonice. Borac je prva dva kvartala izgubio, prvi sa minus sedam, drugi sa minus dva. 
Nenadić je poenom sa linije slobonih bacanja otvorio drugo poluvreme i podigao prednost na dvocifreni iznos, 26:36. 

Izabrane vesti

Čačani nisu uspeli da realizuju čak tri napada u nastavku što je FMP kaznio preko Bursaća. Na suprotnoj strani Dimić ne realizuje ni dva penala, Čačani nikako da upišu poene u nastavku meča. Pot daje trojku za najveću prednost Limenki od petnaest poena. Izabranici Jovice Arsića i dalje ne mogu da uhvate ritam, a Beograđani konstantno uvećavaju suficit. Prvi minut odmora u nastavku morao je da zatraži strateg domaćih. Izgledalo je da je urodio plodom jer su igrači Borca povezali četiri poena. Nakon toga i Marko Marinović postiže svoju drugu trojku pa je Borac na minus deset. Malina je za moment probudio čačansku publiku, ali su Marinović i Popović bili neprecizni sa linije penala. Poenima Stojadinovića u finišu treće deonice  Borac je umanjio deficit na devet poena, 39:48. Poslednjih šest sekundi Đoković je iskoristio za nova dva slobodna bacanja i utisak je Borac je ponovo bio u igri. 

Borčev reprezentativac je poslednjih deset minuta otvorio sa jednim poenom iz tri pokušaja sa linije slobodnih bacanja. Nove poene dao je i ‘brko’ Pešaković za minus četiri. Čačani su definitivno u igri. Odžo za Beograđane daje nove poene, FMP je na 50 koševa, ali Nenadić rano mora da napusti parket, zaradio je i petu ličnu. Ipak, Pot uzima stvari u svoje ruke i upisuje nove poene za goste. Trener gostiju nakon što je Balaban dao nove poene, a Borac stigao na minus dva, 50:52 traži novi tajm aut. Balaban je blistao u četvrtoj deonici, 54:55. Trojkom Radovanovića tim iz Železnika je ponovo stigao do četiri poena prednosti. Stojadinović poenima sa penala, u poslednja dva minuta, donosi neizvesnu završnicu. Dvorana je proključala nakon što je iskusni Marinović pogodio trojku, a Borac poveo, prvo 59:58, da bi i Todorović bio precizan za plus tri za domaće. Trener FMP-a Jovanović traži novi odmor za taktičko rešenje poslednjih napada. Ipak, igrači iz Železnika nisu ideju sproveli u delo. Simanić dobija tehničku i šalje Todorovića na liniju za slobodna bacanja. Skromno, jedan od tri, ali ni Marinović ne pogađa iz jednog pokušaja. Ta neefikasnost mogla je da košta Borac. U penal završnici ni Radovan Đoković se nije proslavio, jedan od dva. Malina je umirio ruku i dao nove koševe, 64:59. 

Nije bilo vremena za bilo kakav preokret Pantera, Čačani su slavili, krenulo je veselje igrača i navijača Borca jer se serija vratila u Železnik. 

Majstorica, i odluka ko će na megdan Zvezdi u finalu znaće se u nedelju od 18.00 sati.  

Borac – FMP 64:59 (11:18, 15:17, 13:13, 23:11)

Čačak – Dvorana Borca.
Gledalaca: 1.700. 
Sudije: Vojinović, Maričić, Juras.

Borac: Popović, Kutlešić, Đoković 9, Pešaković 7 , Balaban 14, Prlja 4, Dimić 1, Stojadinović 10, Radulović 2, Todorović 6, Čarapić, Marinović 11.

FMP: Đoković 6, Jeremić, Apić 2, Pot 16, Nenadić 8, Bursać 2, Radovanović 3, Hamfris, Šešlija, Simanić 13, Simeunović, Odžo 9. 
Đurđe Mečanin/Nikola Minović

Foto: MN Press


tagovi

Ilija Đoković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara