"Miroslav Milić"
"Miroslav Milić"

Borac juriša na Megu

Vreme čitanja: 2min | pet. 19.05.17. | 14:01

“Nema predaje, želimo da se revanširamo Mega Leksu” kaže Miroslav Milić, KK Borac

Miroslav Milić

U fenomenalnoj, napetoj, stresnoj i do samog kraja neizvesnoj utakmici u Čačku u ponedeljak veče Borac je nakon produžetka ostvario veoma bitnu pobedu nad ekipom Dinamika (91:87). Ovaj trijmf bitno je doprineo da Čačani ostanu u igri za željeno četvrto mesto koje vodi u ABA ligu.

Izabrane vesti

Pored toga, trijumf je uticao da poraste samopouzdanje u timu, koje je preko potrebno za naredne mečeve. To je istakao i centar čačanske ekipe Milan Milovanović.
,,Nakon uzbudljive utakmice protiv Dinamika kod kuće i važne pobede, sa puno entuzijazma i samopouzdanja putujemo u Mitrovicu, da se u što boljem svetlu pokažemo u duelu sa Mega Leksom, i da pokušamo da im se revanširamo za onaj bolan poraz u Čačku“, rekao je košarkaš Borca.

Ipak, pobeda nad Dinamikom ništa ne znači ukoliko Borac ne savlada drugog velikog konkurenta za to četvrto mesto, ekipu Mega Leksa. Izabranici Dejana Milojevića loše su startovali u Mozzart Superligi, odnosno igrali su veoma bledo. Ali u prethodnom kolu uspeli su da prilično ubedljivo savladaju jako dobru ekipu FMP-a, i time su nagovestili da su u usponu forme. U ovome je saglasan i član stručnog štaba KK Borac Miroslav Milić.

,,Ritam igranja utakmica je jako nezgodan, igrači su istrošeni i umorni, ali šta da se radi, moramo se prilagoditi i nastaviti dalje. Danas nas očekuje utakmica sa Mega Leksom, i taj duel može odrediti dalji tok prvenstva za našu ekipu. Ovo će biti dobra prilika da im vratimo za onaj poraz kod kuće u produžetku. Videćemo, Mega igra sve bolje i bolje i u usponu je forme. U poslednjem kolu dobili su FMP 18 poena razlike. Ali mi se sigurno nećemo predati i idemo da se što bolje pokažemo i da budemo što nezgodniji protivnik“, jasan je Milić.

Utakmica između ekipa Mega Leksa i Borca biće odigrana danas u Sremskoj Mitrovici sa početkom u 20 časova. Ovaj meč biće u direktnom prenosu na kanalu Arena Sport.

Piše: Đurđe Mečanin

(Foto: Print Screen)


tagovi

KK Borac ČačakMega LeksMilan Milovanović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara