Borac pao u Čačku

Vreme čitanja: 3min | sre. 17.10.18. | 23:25

Primorska napravila iznenađenje u četvrtom kolu ABA 2 lige

U derbiju 4. kola ABA 2 lige košarkaši Borca su poraženi na svom parketu od Sikst Primorske rezultatom 65:73. Na ovaj način je prekinut niz od tri pobede čačanskog tima.

Početak utakmice može biti okarakterisan kao odmeravanje snaga oba rivala. Borac je dobro timski igrao, dok je Primorska poene mahom tražila individualnim rešenjima. Udarna pesnica Čačna u prvom delu igre bio je Radovan Đoković, koji je zadavao veliku glavobolju svojim čuvarima. Na kraju krajeva, rezultatski egal svedoči da je vođena prava rovovska borba, sa neobično malim brojem koševa. Težina i važnost meča stajala je igračima oba tima nad vratom kao Damoklov mač.

Izabrane vesti

 Poput prve, tako i u uvodnim minutima druge deonice vladala je poenterska suša na obe strane. Kao da su igračima ruke bile okamenjene. Prvi se oslobodio Kočović, koji polaže loptu na dno mrežice uz dodatni faul. Njega zatim slede Marinović i Gavrilović, pa Borac beži na +7 (21:14). To primorava trenera Golemca da zatraži tajm aut da prekine seriju domaćina. To polazi za rukom Vujasinoviću, koji postiže pet vezanih poena. Njegovi brzi koševi, kao i trojka Fermea lako prebacuju vođstvo na konto Primorske (21:22). Ipak, sjajna asistencija Marinovića za Iliju Đokovića zaustavlja nalet gostiju. Taj potez podiže publiku na noge, pa je atmosfera u dvorani bila uzavrela. Do poluvremena gledana je rezultatska klackalica, u kojoj je mrvu srećnija ipak bila Primorska, pa je na odmor otišla sa prednošću od pet poena (33:38).

Posle velike pauze okrepljenije je delovala Primorska, koja je prvi put podigla razliku na dve cifre (33:45). Borac je tokom uvodnog dela treće četvrtine prosto delovao dezorjentisano i neprepoznatljivo. Ništa mu nije polazilo za rukom. A iskusni gosti su to obilato koristili. Stečenu prednost nisu želeli da ispuste. Ipak, pojačan intezitet navijanja imao je pozitivan efekat na igrače. Kočović vezuje pet poena, a trener Primorske uplašen zbog toga traži minut za savetovanje. Tada je na semaforu stajalo 41:47. Gosti su na jedvite jade uspeli da zaustave navalu Borca. I ne samo to, ponovo su povratili prednost od solidnih osam koševa.

Uprkos velikoj potrebi, Borac je prilično mlako započeo poslednji kvartal. Više energije i želje pokazivali su Koprani. Gotovo tri minuta je proteklo pre nego što je Marinović ubacio loptu u obruč. Nije prednost Primorske bila tako drastična, koliko je falio neko u redovima domaće ekipe da pogura ostale. Na nesreću po Čačane, takav se nije pojavio. Naravno, pokušavali su domaći iz petnih žila da promene odnos snaga na parketu, ali prosti nije išlo. Samo su Marinović, Kočović i Radovan Đoković u završnici meča imali dovoljno snage da spasu obraz svom timu. Sumirajući ceo susret, treba staviti ruku na srce i priznati da je Primorska zasluženo ponela dva boda sa vrućeg gostovanja u dvorani kraj Morave.


Borac – Sikst Primorska 65:73
/14:14; 19:24; 13:16, 19:19/

BORAC: Alikadić, Popović, R. Đoković 15, I. Đoković 5, Gavrilović 4, Majstorović, Prlja 1, Kočović 10, Zekavičić 4, Stamenković 9, Čarapić 2, Marinović 15.

SIKST PRIMORSKA: Ferme 8, Haris 18, Čakarun 7, Kosi, Zupan, Marinković 8, Hodžić, Jagodić Kuridža 14, Vujasinović 5, Šiško 9, Glas, Vončina 3.


ABA LIGA - 4. KOLO:

Utorak

Spars - Zrinjski 75:73 (61:61)*
Helios - Dinamik 75:77

Sreda

MZT - Lovćen 100:90
Sutjeska - Split 83:90
Borac - Primorska 65:73

* posle produžetka

Pišu: Đurđe Mečanin/Nikola Minović


tagovi

ABA 2 ligaKK Borac Čačak

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara