Borac sa pola gasa savladao Metalac

Vreme čitanja: 2min | sub. 17.11.18. | 21:15

S obzirom na trenutnu snagu timova, rezultat po Metalac nije bio tako poražavajuć. Sve u svemu, bila je ovo nova dobra partija Borca, zahvaljujući kojoj je ostao jedini neporaženi tim u KLS ligi

Borac je zadržao oreol nepobedivosti u KLS ligi. U dvorani kraj Morave mera je uzeta valjevskom Metalcu, koji je savladan rezultatom 88:71.

Proteklo je gotovo dva minuta pre nego što je postignut koš. Prvi je to učinio Čarapić, pogodivši za tri. Nakon toga Ilija Đoković spušta loptu na dno mrežice, pa trener Poček zove tajm aut kako bi prekinuo seriju domaćina. Ipak, to nije dalo toliko željeni rezultat. Borac je nastavio da povećava prednost, koja je u nekoliko navrata iznosila 15 poena. Naročito se u rešetanju rivala istakao trio Ilija Đoković - Čarapić - Majstorović, koji su ubacili po devet poena. Naročito koš iza leđa preporođenog Majstorovića lepo pokazuje dominaciju domaćina.

Izabrane vesti

Tek što je počeo drugi kvartal, Borac je nastavio da puni koš ekipe iz Valjeva, pa je otišao na do tada najvećih plus 18 (35:17). Zbog nemoći svog tima strateg Metalca ponovo traži minut za savetovanje. Samo donekle to je urodilo plodom. Valjevci pogađaju neke šuteve, ali to nije bilo ni blizu dovoljno da se ozbiljnije ugrozi dominacija Borca, koji je u jednom momentu vodio i sa 20 poena (45:25). Neizvesnosti nije bilo ni na vidiku. Čačani su mogli rasterećeni na veliki odmor.

Dobar posao iz prvog Borac je nastavio u drugom poluvremenu. Sve je funkcionisalo po planu, tako da Metalac tu nije imao šta da traži. Razlika koju je Borac posedovao uglavnom se kretala oko broja 15. Meč je bio potpuno pod kontrolom domaćeg sastava. Jedino što je tim iz Valjeva uspeo bilo je da na trenutke pokaže zube Čačanima. I to je bilo sve od gostiju. 

Poslednji kvartal bio je za Borac stvar rutinskog obavljanja posla. Suviše je čačanski tim kvalitetan i iskusan da bi dozvolio neko iznenađenje. Na drugoj strani, Metalcu je samo ostalo da se bori za svoju čast i da ne dozvoli da bude ponižen u Čačku. To mu je donekle i uspelo. S obzirom na trenutnu snagu timova, rezultat po Metalac nije bio tako poražavajuć. Sve u svemu, bila je ovo nova dobra partija Borca, zahvaljujući kojoj je ostao jedini neporaženi tim u KLS ligi.


BORAC - METALAC 88:71
/31:17; 14:13; 23:21; 20:20/

Čačak: Dvorana Borca. Gledalaca: 500. Sudije: Vojinović, Milojević, Virijević.

Borac: Alikadić, Popović 2, R. Đoković 8, I. Đoković 9, Gavrilović 14, Majstorović 15, Krsmanović 2, Prlja 9, Kočović 11, Zekavičić, Čarapić 14, Marinović 4.

Metalac: Stamenić, Turbić 4, Nikčević, Đukanović 14, Matić, Vasić 7, Stefanović, Đuković, Mikulić 15, Pavlović, Nerandžić 16, Dojl 15.


SRBIJA 1 - 7. KOLO

Petak
Mladost - OKK Beograd 82:89

Subota
Vršac - Dinamik 79:96
Zlatibor - Beovuk 74:66
Borac - Metalac 88:71
Sloboda - Dunav 105:79
Tamiš - Vojvodina 97:80
Subotica - OKK Novi Pazar 73:75

Pišu: Đurđe Mečanin i Nikola Minović


tagovi

KLSKK Borac ČačakKK Metalac

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara