Borac sa Splitom - Vršac pojačan čeka MZT

Vreme čitanja: 3min | sre. 07.11.18. | 15:50

Radovan Đoković obećava čačanski “blickrig” u Splitu i povratak u trku za prva četiri mesta

Košarkaši Borca će u okviru sednog kola ABA 2 lige igraju sa Splitom. Ekipa iz grada na Moravi ovaj duel očekuje u dobrom raspoloženju. Naime, u minulom kolu regionalnog takmičenja, u veoma dramatičnom duelu savladan je Zrinjski. Nakon toga, produžen je trijumfalni niz u KLS-u, u kojoj još uvek niko ne može da zaustavi igrače Borca.

Sve navedeno čini dobru uvertiru pred susret sa Splićanima, koji su do sada ostavili jako dobar utisak na košarkašku javnost u regionu. Istina, Dalmatinci su nakon sjajnog starta pretrpeli dva poraza, ali bez obzira na to pred svojim navijačima uvek teže samo i isključivo pobedi.

Izabrane vesti

Što se tiče Vršca, skopska epizoda na vojvođanskom parketu po svemu sudeći neće biti laka za srpski sastav. MZT je trenutno treći na tabeli ABA 2 lige sa samo dva poraza, a Vršac poslednji, pošto je jedino u drugom kolu uspeo da savlada Dinamik. Ipak, valja znati i da su vršački momci pojačali roster centrom Dušanom Ognjenovićem. Visoki Užičanin već desetak dana trenira sa ekipom Vršca, ali se njegov transfer odužio zbog administrativnih problema u Boliviji gde je doskora nastupao.


"Trenira se dobro, atmosfera u ekipi je odlična, u Vršcu se osećam kao kod kuće. Trudiću se da svoje iskustvo stavim u službu tima i da pomognem da krenemo sa pobedama“, poručio je košarkaš od koga vršački tim mnogo očekuje.

Kada je reč o uzbuđenju koje u Hrvatskoj čeka Čačane, trener Borca Jovica Arsić uoči meča  s javnošću deli poštovanje prema ekipi Splita.
,,Biće ovo teška utakmica na veoma nezgodnom terenu. Ne bih želeo da pretim Splitu, to je tim koji igra odlično od samog starta ABA 2 lige”, mišljenje je kormilara čačanskog tima.

Ipak, strateg Arsić je optimista pred predstojeći susret sa hrvatskim predstavnikom.
,,Što se nas tiče, popravljamo igru u svakom novom susretu. Igrači se osećaju bolje nego što je to bio slučaj recimo pre dve nedelje. Očekujem da odigramo jedan kvalitetan meč, jer i mi imamo svoje ambicije. Želimo da osvojimo prve bodove na strani, a ovo će biti lepa prilika za to. Verujem da će igrači dati svoj maksimum, pa će onda i pozitivan rezultat biti moguć“, dodao je Jovica Arsić.

MVP igrač prošlog kola ABA 2 lige bio je Boris Bakić, a drugi najbolji indeks korisnosti ostvario je  Radovan Đoković, koji je sjajnom partijom protiv Zrinjskog izrastao u junaka Borca.
,,Što se nas tiče, nalazimo se u dobrom ritmu, vezali smo tri pobede u oba takmičenja. Smatram da je trijumf protiv Zrinjskog dosta značio po pitanju samopouzdanja, jer smo uspeli da se vratimo nakon paktično izgubljenog duela, i da na kraju slavimo“, rekao je organizator igre Borca i dodao.

,,Idemo u goste Splitu, dobroj ekipi koja je na startu vezala četiri trijumfa. Doduše, u poslednja dva kola su pretrpeli poraze. Takođe, imaju i poteškoća sa sklapanjem rostera, jer su im povređeni neki igrači”.

Đoković smatra da još uvek ništa nije izgubljeno za Borac.
,,U Split putujemo sa ciljem da napravimo brejk. Ukoliko budemo ostvarili pobedu, vraćamo se u borbu za prva četiri mesta”, zaključio je Radovan Đoković.

ABA 2 liga – 7. kolo

18.00: (1,25) Lovćen (17,00) Helios (4,40)
18.00: (2,70) Zrinjski (14,50)  Primorska (1,55)
18.00: (4,40) Vršac (17,00) MZT (1,25)
19.00: (1,45) Split (15,00) Borac (3,05)
19.00 (2,15) Rogaška (15,00) Sutjeska (3,05)

četvrtak:
17.00: Dinamik - Spars

* Kvote su podložne promenama

PIŠU: Đurđe MEČANIN/Nikola MINOVIĆ
Djurdje.mecanin@mozzartbet.com

FOTO: ABA 2


tagovi

ABA 2 ligaKK Borac ČačakKK Vršacsportsko klađenjebet analiza

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara