Borac savladao Rogašku za treću pobedu u nizu

Vreme čitanja: 3min | čet. 06.12.18. | 23:20

U Čačku 89:84 za domaći tim

U okviru 10. kola ABA 2 lige u dvorani kraj Morave sastali su se domaći Borac i slovenačka Rogaška. Nakon 40 minuta košarke pobedu je na svoj konto upisala čačanska ekipa, koja je slavila rezultatom 89:84 (22:17; 26:16; 22:22; 19:29). Zahvaljujući dobroj partiji, izabranici Jovice Arsića su vezali treći trijumf u regionalnom takmičenju.

Borac je vrlo energično ušao u duel. Uprkos tome, nedostajalo je bolje realizacije u napadu. Doduše, Rogaška nije bila ništa bolja, čak je sebi dozvoljavala dosta naivnih grešaka. Bez obzira na to, Slovencima je polazilo za rukom da drže priključak za domaćinom, koji je vodio, ali neznatnom razlikom. Treba dodati da je postignuto malo poena u uvodnim minutima meča. Ali u nastavku Čačani su pogodili nekoliko otvorenih šuteva zahvaljujući kojima je otišao na plus osam (16:8). Najzaslužniji za tu prednost bio je kapiten Marinović, koji je vezao šest koševa. I to je bilo maksimalno što je jedna ekipa uspela da dobaci u prvoj četvrtini.

Izabrane vesti

Prednost stečenu tokom prvog kvartala Borac nije ispuštao tokom drugog dela igre. Štaviše, istu je uspeo da u par navrata i uveća. Najviša kota na koju je otišao bila je 15 (48:33). Naravno, ponovo je dirigentska palica bila u rukama sjajnog Marka Marinovića. A kada je on odmarao, dostojno su ga menjali Đokovići. Na drugoj strani, Rogaška se lavovski trudila da ne dozvoli domaćinu da se previše odlepi, i da već u prvom poluvremenu reši pitanje pobednika. Donekle, to joj je i uspelo, jer je na veliki odmor Borac otišao sa 15 poena prednosti . Odlično, ali nedovoljno da se u potpunosti slomi rival.

Kako je počelo drugo poluvreme čačanski tim je nastavio da podiže vođstvo. Na trenutke je uspevao da vodi i sa odličnih 18 poena (67:49). Uspostavljenu kontrolu igre Borac nije nameravao da prepusti gostima. Slovenci su samo na momente, i to mahom šutem za tri uspevali da koliko-toliko priđu Borcu. Najbliže što su prišli bilo je minus 12 (67:55). Ali više od toga nisu mogli.

Nastojanje Rogaške da u poslednjem delu igre nešto promeni ostalo je jalovo. Borac je kao iskusan i kvalitetan sastav znao da sačuva trudom stečeni suficit. Doduše, gosti su na volšeban način uspeli da priđu na svega sedam poena zaostatka, što je trenera Arsića primoralo da zatraži minut odmora. Tada su igrači Borca shvatili su da je stvar ozbiljna, pa zbijaju svoje redove i završavaju utakmicu na način koji je bio očekivan – pobedom.

Čačani u narednom kolu ABA 2 lige putuju u Nikšić (12. decembra od 19.00).

Borac – Rogaška 89:84 (22:17; 26:16; 22:22; 19:29)

Čačak – Dvorana Borca. Gledalaca: 1.000 Sudije: Terzievski, Mauer, Sedlar.

Borac: Alikadić, Popović, R. Đoković 19, I. Đoković 15, Mićović, Gavrilović 10, Majstorović 9, A. Krsmanović, Prlja 7, Kočović 12, Čarapić 2, Marinović 15.

Rogaška: Kosić 22, Davis 6, Holešek, Mijović 8, Čevizović, Šantelj 10, Bilić 12, Fistrić, Knežević 4, Vašl 22.

 

Pišu: Đurđe Mečanin/Nikola Minović


tagovi

Jovica Arsić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara