""
""

Borac traži bisere u Ohridu

Vreme čitanja: 2min | pon. 09.10.17. | 16:32

Čačani na početku Druge ABA lige gostuju makedonskom predstavniku

KK Borac, jedan od tri srpska predstavnika u novoformiranom regionalnom takmičenju, prvu utakmicu će odigrati u Makedoniji, protiv ekipe AV Ohrid. Ovo će biti prvi meč posle više decenija u kojoj će Čačani nastupati protiv ekipe iz bivše Jugoslavije. Svi u klubu su srećni zbog igranja u ABA 2, ali naglašavaju da će sezona biti izuzetno teška, kako zbog broja utakmica, tako i zbog dalekih putovanja koja ih očekuju.

  Raško Bojić, šef stručnog štaba KK Borac ne krije zadovoljstvo zbog dobro odrađenih priprema, i upozorava na kvalitet predstojećeg protivnika:
,,Pripreme su u završnoj fazi i posle 10 utakmica može se reći da spremno očekujemo meč na Ohridu. Uzimajući u obzir da ćemo ove sezone igrati dva takmičenja, to će biti iskustvo više, kako za mene, tako i za igrače. Međutim, trenutno smo fokusirani na ekipu iz Ohrida, sa kojom otvaramo ABA 2 ligu. Smatram da smo spremni i maksimalno motivisani da ostvarimo prvu pobedu, i to na strani. Ohrid je ozbiljan protivnik. Juče sam gledao njihovu utakmicu protiv Strumice, koju su dobili sa 12 poena razlike. Ono što sam video poklapa se sa konstatacijom da je reč o kvalitetnoj ekipi. Imaju dobar roster, angažovali su dva Amerikanca, i siguran sam da će ova ekipa imati zapaženu ulogu u ABA 2. Ipak, najvažnije je da smo mi spremni za sva iskušenja i da ćemo u svakoj utakmici ići na pobedu“, izjavio je Bojić.
Krilni centar kluba iz Čačka, Nemanja Todorović, naglašava da je cela ekipa jako motivisana pred duel u Ohridu:
 ,,Krećemo u nove izazove. Odlično smo odradili pripreme i srećom nije bilo većih povreda. Svi u timu jedva čekamo start u Ohridu. Pre utakmice ćemo imati još jedan trening u Makedoniji. Veoma smo motivisani i nadamo se pozitivnom ishodu”, zaključio je Todorović

Izabrane vesti

   Utakmica AV Ohrid – Borac biće odigrana u sredu 11. oktobra sa početkom u 17 časova.

Piše:Đurđe Mečanin
(Djurdje.mecanin@mozzartbet.com)

 

 


tagovi

EvropaMakedonijaRaško BojićSrbija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara