Borac u polufinalu

Vreme čitanja: 3min | pet. 25.05.18. | 20:18

Čačani savladali Dinamik u majstorici - 85:77

Borac je u polufinalu! Čačani puni ponosa mogu da izgovore ove reči. Nije mala stvar naći se među četiri najbolje ekipe. Ako se uzmu u obzir svi ovogodišnji podvizi tima iz grada na Moravi, ovo je lepa satisfakcija za dobar posao urađen u minulom delu sezone. Čačanski hram košarke ponovo je bio neosvojiva tvrđava. U trećoj, odlučujućoj utakmici izabranici Jovice Arsića su bili bolji od Dinamika savladavši ga rezultatom 85:77.

Od samog starta utakmice publika je bila neverovatno motivisana za navijanje. Sve je gorelo pored Morave. Čak i u takvoj atmosferi, kada su maltene svi bili negativno naelektrisani protiv njih, igrači Dinamika su uspeli da naprave prednost od 5:0. Međutim, po tri poena Dimića i Pešakovića brzo su anulirali vođstvo gostiju. Ulazak Marinovića dodatno je digao ekipu. Njegovih pet poena vratio je tim u život. Ipak, Dinamiku je i dalje polazilo za rukom da drži prednost, uprkos nastojanjima Čačana da to promene. Ponovo je rak rana Borcu bio defanzivni skok. Ali srčanom borbom uspevali su te propuste da koriguju.

Izabrane vesti

Nešto bolje ušao je Borac u drugi deo igre, što je ubrzo dalo rezultat. Pešaković je bio junak u tim momentima, jer je sa sedam koševa uspeo da preokrene rezultat (23:22). Njemu se pridružio Dimić, koji je postigao osam vezanih poena. Svi ti potezi automatski su trgli i gledaoce, uvek spremne da podrže voljeni klub. Borac je igrao daleko bolje, ali i atraktivnije. Čekao se odgovor Dorćolaca, do koga ipak nije došlo. Čačani su nastavili da pune koš protivnika, zaustavivši se na +13 (48:35). U završnici druge deonice Marinović je imao svoj šoutajm sa tri vezane trojke. Njegove bravure odvele su domaćina na dvocifrenu razliku. Ponovo je pokazao i dokazao da je klasa.

Dinamik dobro otvara drugo poluvreme serijom 6:0. Naravno, niko nije očekivao da će se Dorćolci lako predati. Da se prekine taj kontinuitet postarao se Čarapić pogotkom van linije 6,75. Dobar potez Stevanovića, trojka uz faul, vratio je u igru goste. Sve je bilo i dalje otvoreno. Beograđani su i dalje bili itekako živi. I ne samo to, sredinom deonice su čak i poravnali rezultat (54:54). Ali kada je bilo najteže, ponovo je tu bio Marinović, koji je nastavio sjajno šutersko veče. Svi u dvorani skandirali su mu ,,Malina, Malina”. Zaista je bio nezaustavljiv. Činilo se da Borac u tim momentima lomi meč. I publika je to osetila, pa pojačava intezitet navijanja. Domaćin je imao solidnu zalihu pred poslednji kvartal.

Oba rivala želela su polufinale, ali samo jedan tim mogao je među četiri najbolja u zemlji. Dinamik je krenuo na sve ili ništa. Naravno, samo je to bilo preostalo. Bilo je tu dobrih minuta Dorćolaca, imali su želju, nije falilo ni borbenosti, ali to nije bilo dovoljno za pobedu. Borac je suviše iskusan da bi dopustio da padne čačanski bastion. Igrali su domaći igrači hrabro, pametno, rutinski. Potpuno zasluženo izborio je Borac polufinale, u kom će mu rival biti FMP.

Najefikasniji kod domaćina bio je Marinović sa 22 postignuta poena, dok je kod gostiju Stevanović ubacio 23.

Piše: Đurđe Mečanin/Nikola Minović


tagovi

Marko MarinovićKK DinamikKK Borac Čačak

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara