Borba za tron u Nemačkoj se zahuktava: Nikada ne otpisujte Bamberg

Vreme čitanja: 3min | sre. 13.02.19. | 12:23

Brose dočekuje Frankfurt u najzanimljivijem meču večerašnjeg programa prvenstva u zemlji Pancera

Ne tako davno, ekipa iz Bamberga je bacala na leđa velikane evropske košarke u Evroligi. Ali taj san nije dugo trajao, pa su ove sezone popularni Frikovi morali da se zadovolje igranjem u FIBA Ligi šampiona. Doduše, tim koji predvodi Ainars Bagatskis je jedan od glavnih favorita za osvajanje trofeja u ovom takmičenju.

U nemačkom šampionatu su izgleda tek uhvatili zalet – deluje, u pravo vreme, pred završnicu šampionata. Vezali su tri važne pobede i učvrstili se na mestu koje ih vodi u nokaut fazu. Večeras im na noge dolazi Frankfurt, koji očigledno plaća danak igranja na dva fronta.

Izabrane vesti

Skajlajneri će morati da se dobro oznoje ne bi li zaradili mesto u plej-ofu. Ne tako davno, bili su u seriji od osam uzastopnih poraza u svim takmičenjima, a na megdan Bambergu dolaze nakon šokantnog poraza od Ludvigsburga na svom terenu u poslednjim sekundama meča.

Igraće gosti i protiv tradicije, pošto na poslednja 22 susreta na parketu dvorane u Bambergu imaju svega jednu pobedu – poslednju davne 2010. godine kada su igrali prvi meč finalne serije sa večerašnjim rivalom.

Bremerhaven i Gizen će igrati duel koji ima veliku težinu za oba tima, ali iz potpuno suprotnog razloga. Domaćima je pobeda više nego potrebna ukoliko žele da naprave veliki iskorak iz zone ispadanja, dok će gosti pokušati da pobedom stvore dodatni pritisak ekipama koje se bore za plasman u plej-of.

Domaći su u užasnoj seriji od čak 13 vezanih poraza i deluje da bi samo čudo moglo da ih spasi od ispadanja u niži rang. Ali opet, sa druge strane, pogled na statistiku kaže da su u prvoj utakmici u Gizenu pobedu odneli upravo Medvedi iz Bremerhavena. Biće zanimljivo videti ko će se bolje snaći u ovom meču koji puno može puno da donese, ali i odnese dvema ekipama – sve u zavisnosti od ishoda meča.

Gotovo identičnu situaciju imamo u duelu između Miteldojčera i Ludvigsburga. Domaći tim ima sedam uzastopnih poraza i želeće da zaustavi “slobodan pad” ka dnu tabele. Protivnik “za vađenje” nije idealan, jer se Ludvigsburg nalazi u poziciji koja trenutno garantuje mesto u plej-ofu, ali ukoliko želi da je zadrži, moraće da beleži pobede upravo u ovakvim mečevima.

Ako se oslonimo na tradiciju, ponovo su gosti u značajnoj prednosti. Miteldojčer je poslednju pobedu nad Ludvigsburgom zabeležio pre ravno pet godina, a od tada je tim iz Ludvigsburga nanizao sedam pobeda. Uz to, fokus Žutih je sada isključivo na ligi, pošto se “izlet” u FIBA Ligi šampiona završio neslavno - “držanjem fenjera” u svojoj grupi.

U poslednjem duelu dana se sastaju timovi koji se nalaze u katastrofalnoj formi - Krajlshajm i Bajrojt. Ne zna se kome bi mogao biti dodeljen epitet favorita u ovom meču, pošto domaći imaju svega tri pobede iz 19 utakmica, dok gosti dolaze na megdan nakon pet vezanih poraza u domaćem šampionatu.

Ruku na srce, Bajrojt je poraze doživeo od ekipa koje će se ove sezone sigurno boriti za titulu prvaka u nemačkom prvenstvu - dva puta su poraženi od Bajerna, potom od Albe i Ludvigsburga, da bi sve zaokružili porazom od Vehte u prethodnom kolu.

U svih pet njihovih dosadašnjih duela, trijumf je odnela ekipa koja je bila domaćin. Nadaće se Krajlshajm sličnom ishodu i večeras, jer bi ih pobeda ponovo uključila aktivno u borbu za opstanak.

Najslađe je ostavljeno za kraj, pa će tako kolo biti zatvoreno sutra, a između ostalog nas očekuje derbi susret između dve prvoplasirane ekipe na tabeli - Bajerna i Oldenburga.

Vreme RB Liga Meč Tip Kvota
Sre 19:00 8373 NEM 1 Mitteldeutsch - Ludwigsburg up više (167.5) 1,85
Sre 19:00 8374 NEM 1 Bremerhaven - Gissen up manje (180.5) 1,85
Sre 20:30 8376 NEM 1 Brose Bamberg - Frankfurt ki 1 1,20
Ukupna kvota4,11

NEMAČKA 1 – 21. KOLO

Utorak
Alba – Braunšvajg 82:74
Ulm – Jena 90:97
Vircburg – Getingen 88:71

Sreda
19.00: (3,05) Bremerhaven (15,0) Gizen (1,45)
19.00: (3,05) Miteldojčer (15,0) Ludvigsburg (1,45)
20.30: (3,05) Krajlshajm (15,0) Bajrojt (1,45)
20.30: (1,20) Brose Bamberg (19,0) Frankfurt (5,00)

Četvrtak
18.30: (2,70) Oldenburg (14,5) Bajern (1,55)
20.30: (1,35) Vehta (16,0) Bon (3,50)

*** kvote su podložne promenama

Foto: MN Press


tagovi

KK Bambergsportsko klađenjeMiteldojčerKK Ludvigzburg

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara