Džejlen Branson (AFP)
Džejlen Branson (AFP)

Brejka nema ali osvete ima: Branson uništio Indijanu i Niksi prvi imaju meč loptu

Vreme čitanja: 2min | sre. 15.05.24. | 04:52

Najbolja partija Njujorka u polufinalnoj seriji sa Pejsersima.

Njujork Niksi su i treći put u polufinalnoj seriji Istoka odbranili Medsion Skver Garden i prednost domaćeg parketa. Mnogo lakše nego što je to bio slučaj u prva meča serije. Nakon dva poraza u Indijanapolisu od kojih je drugi bio katastrofalan sa 30 plus razlike, proradio je neki osvetnički bes u Niksima i razbili su Pejserse u paramparčad 121:91. Za 3:2 u seriji i meč loptu u Indijanapolisu.

Fantastičan plej-of igra Njujorkov plejmejker Džejlen Branson. I večeras je pružio još jednu strašnu partiju. Ubacio im je čak 44 poena iz 35 šuteva. Dodao je i sedam asistencija i u potpunosti privatizovao večerašnji okršaj. Bila mu je ovo peta utakmica u plej-ofu sa 40 i više poena što je pre njega u istoriji lige uspelo samo desetorici košarkaša. Neverovatno igra kapiten američke reprezentacije sa prethodnog Mundobasketa...

Izabrane vesti

Iako su Pejsersi bolje otvorili meč i na krilima Majlsa Tarnera poveli 16:9, Džoš Hart i Branson su inicirali seriju 17:5, do kraja prve četvrtine ubacili po 10 poena i preokrenuli rezultat.

Razigrao se Branson i Pejsersi nisu imali načina da ga zaustave. Pogađao je njegove omiljene šuteve sa poludistance, probijao, asistirao... A i kada bi nešto promašio, Niksi su imali fenomenalan ofanzivan skok. Ajzea Hartenštajn je dominirao pod obručima i hvatao sve što se odbije. Niksi su otišli na dvocifrenu prednost, Branson je do poluvremana ubacio neverovatnih 28 poena od čega je samo jedna bila trojka. Domaći su imali čak 12 ofanzivnih skokova na polovini meča, naspram samo dva gostiju.  

Tračak nade sa Pejserse se ukazao na početku trećeg kvartala kada je Tarner sa tri vezane trojke spustio deficit na samo sedam poena ali je usledila nova strašna serija domaćih od 17:0 i sve je bile rešeno. Indijana je igrala nervozno, rastrzano, podacio je Tajris Halibarton i poraz je bio neminovan.

Pored Bransona, odlični su bili Alek Burks i Džoš Hart sa po 18 poena, Mekbrajd je ubacio jedan manje, a Hartenštajn je pribeležio čak 17 skokova. Sijakam je sa 22 poena bio najefikasniji u timu Pejsersa.

Serija se seli u Indijanapolis gde će Pejsersi biti suočeni sa eliminacijom. Miriše na sedam mečeva...



tagovi

Džejlen BransonNjujork NiksIndijana Pejsers

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara