Foto: MN Press; KK Partizan Mozzart Bet
Foto: MN Press; KK Partizan Mozzart Bet

Bruno Kaboklo debituje u crno-ljubičastom dresu Partizan Mozzart Beta protiv Igokee

Vreme čitanja: 3min | sub. 11.11.23. | 16:20

Partizan če u znak podrške prevremeno rođenim bebama igrati u posebnim dresovima, a u timu će biti i novo pojačanje

Posle velike pobede nad Fenerbahčeom, Partizan Mozzart Bet se okreće obavezama u ABA ligi, pa će u okviru sedmog kola ugostiti Igokeu u Štark Areni. Susret je na programu u nedelju od 21.00, a pored takmičarskog imaće i humanitarni karakter, jer će Parni valjak nastupiti u posebnim dresovima posvećenim prevremeno rođenim bebama.

Izabrane vesti

"Na utakmici 7. kola ABA lige, protiv Igokee, crno-beli će biti CRNO-LJUBIČASTI! Kao znak podrške prevremeno rođenim bebama, KK Partizan će na jedan dan promeniti boje i obući ljubičasti ton, kao simbol lampe u inkubatoru u kojem svoje prve dane provode prevremeno rođeni mališani.

Ovu akciju povodom Svetskog dana prevremeno rođenih beba (17.11.) Partizan Mozzart Bet sprovodi u saradnji sa Udruženjem roditelja prevremeno rođene dece Srbije – MALI DIV!

Na svetskom nivou, godišnje se pre vremena rodi 15 miliona beba, što predstavlja oko 10% od ukupnog broja rođene dece. U Srbiji, godišnje se prevremeno rodi oko 4.000 beba, približno 11 beba dnevno. Neke od njih, na rođenju su teške manje od 1000 grama – dakle manje od pakovanja šećera. Iako je broj prevremenih porođaja ovako veliki, u javnosti se veoma malo govori i zna o prevenciji prevremenih porođaja, o problemima i rizicima u razvoju prevremeno rođenih beba i teškoćama kroz koje prolaze njihove porodice.

Zbog toga, Udruženje MALI DIV i KK Partizan skreću pažnju na ovaj problem!

Hvala svim sponzorima Kluba koji su prihvatili inicijativu i pristali da se njihovi logotipi prikažu u ljubičastoj boji. Hvala ABA ligi i KK Igokea na prihvatanju inicijative i saradnji!", stoji u saopštenju Partizana.

A što se tiče terena, Željko Obradović ima veliko poštovanje prema protivniku. Najavio je i debi novog pojačanja.

"Imali smo dva dana da pripremimo tu utakmicu. Sa velikim respektom čekamo naše prijatelje iz Igokee i sa željom da probamo da nastavimo sa igrama u istom ritmu kao što smo to do sada činili u ABA ligi. Bruno Kaboklo je odradio nekoliko treninga sa ekipom i biće u timu", rekao je Obradović.

Danilo Anđušić ističe da će ekipa morati da odigra sa visokom dozom koncentracije ako želi da ostvari trijumf.

"Očekuje nas ABA liga nakon utakmice koju smo u Evroligi uspeli da pobedimo. To ne znači da treba da se opuštamo ni jednog trenutka već da maksimalno uđemo u meč. Stalno ponavljamo koliko su nam važne utakmice u ABA ligi i jednostavno svakoj moramo prići maksimalno motivisani. Oni su ekipa sa dosta iskusnih igrača, znaju da igraju, čvrsto igraju, jako, videli smo to i na Superkupu kada smo vodili 20 poena razlike pa su oni uspeli da se vrate u igru u poslednjoj četvrtini. Dakle moramo biti potpuno fokusirani kako bismo došli do još jedne pobede", istakao je Anđušić.

Partizan Mozzart Bet sedmo kolo dočekuje sa učinkom 5-1, dok Igokea ima samo poraz više. Ove dve ekipe dosad su delile megdan 25 puta u ABA ligi, a crno-beli su ubeležili 17 trijumfa, uz učinak 10-2 pred svojim navijačima.


tagovi

KK PartizanPartizan Mozzart BetIgokeaBruno Kaboklo

Obaveštavaj me

KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara