Budućnost je stigla: Klinci Partizan Mozzart Beta isprobali LED teren pred start Fajnal fora

Vreme čitanja: 2min | čet. 25.04.24. | 15:23

Sitni detalji su ostali da se reše do početka završnog turnira

Beograd kao grad je u svojoj biti duboko povezan sa košarkom i sa igrom pod obručima deli dugu i bogatu istoriju. Ipak, u glavni grad Srbije stigla je budućnost!

LED teren je postavljen u Beogradskoj areni i prolazi finalna testiranja pred start Fajnal fora FIBA Lige šampiona! Priliku da testiraju revolucionarnu podlogu imali su košarkaši iz mlađih kategorija Partizan Mozzart Beta i čini se da su momci bili oduševljeni iskustvom na jedinstvenoj podlozi. Nedugo po završetku njihove kratke utakmice dozvolu da isprobaju teren dobili su i akreditovani novinari u Beogradskoj areni.

Izabrane vesti

Jasno je odmah da se radi o potpuno drugačijem iskustvu i osećaju, u poređenju sa onim na šta smo svi navikli i posebno će zanimljivo biti videti kako će se košarkaši ovogodišnjih učesnika završnog turnira snaći u novim okolnostima, a posle i čuti njihove utiske.

Kada se kroči na teren, oseća se određena doza toplote, što je sasvim logično, s obzirom da se radi o LED tehnologiji. Osećaj kada se dribla lopta je sličan kao na parketu, s tim da površina ne upija tako dobro vibracije kada lopta odskoči, pa je utisak da su vibracije za nijansu jače. Ne i takve da ometaju igru, svakako je u pitanju potpuno novo i drugačije košarkaško iskustvo.

Sami košarkaši su posle prvog susretanja sa terenom izrazili zadovoljstvo što mogu da budu deo istorije. Podsetimo, LED teren je dosad upotrebljen na U19 Svetskom prvenstvu u Madridu za devojke, te na NBA Ol star vikendu u Indijanapolisu ove godine. I sada će se u Beogradu igrati Fajnal for Lige šampiona.

Iako je još rano za prognoze, LED teren će u nekom trenutku postati košarkaški standard na globalnom nivou. Ostaje da se vidi samo i kada će se to da se dogodi.

Sama Beogradska Arena nije još u potpunosti 'sređena' za potrebe završnog turnira, jer su ostali još sitni detalji kako bi doživljaj bio potpun. Ali, nema sumnje da će i ovog puta organizacija biti na dobrom nivou.


tagovi

FIBA Liga šampionaBeogradska arena

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara