Budućnost još jača, potpisuju Bel i Kol

Vreme čitanja: 2min | čet. 20.12.18. | 20:55

Još dva velika pojačanja za šampiona Jadranske lige

Eksplodiralo je jadransko košarkaško nebo tokom dana, kada je osvanula vest da je najbolji centar Jadranske lige Goga Bitadze potpisao za Budućnost do kraja sezone, a u satima pre zatvaranja prelaznog roka između klubova ABA lige, stižu još dve velike najave - regionalni šampion potpisuje Džejmsa Bela i Norisa Kola!

Budućnost je sedmicama unazad u potrazi za kvalitetnim pojačanjima, a vest da bi Džejms Bel trebalo da stigne u Podgoricu bila je najavljena i pre nekoliko dana. Tačnije, od trenutka kada je postalo jasno da će Cedevita s njim raskinuti saradnju koja je započeta letos. Kako možemo čuti, transfer će biti ozvaničen do četvrtka u 23.59, kada zvanično ističe rok za transfere među klubovima u Jadranskoj ligi. 

Izabrane vesti

Bel je ove sezone odigrao 10 utakmica u Jadranskoj ligi i još sedam u Evrokupu. Beležio je prosečno 15 poena, četiri skoka i jednu asistenciju u ABA ligi i još 11 poena i tri uhvaćene lopte u Evrokupu. Igra na poziciji krila. 

Noris Kol je posle neuspešne saradnje u Makabiju iz Tel Aviva potpisao letos ugovor sa Avelinom, gde je imao nekoliko zapaženih rola. Krajem oktobra ubacio je 33 poena (7/13 za tri poena) u meču FIBA Lige šampiona protiv poljskog Anvila. Poziv iz Evrolige nije mogao da odbije, pogotovo jer je Budućnost tragala za plejmejkerom od odlaska Arona Krafta u Trento. Zanimljivo, Kol je dvostruki šampion NBA lige, pošto je sa Majamijem uzimao prstenje 2012. i 2013. godine. 

Tri velika pojačanja u jednom danu! Budućnost ozbiljno cilja odbranu titule. 

Foto: Star Sport, MN Press


tagovi

Džejms BelNoris Kol

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara