Budućnost snalažljivija na klackalici u Morači! Gordić meč-viner, Čeri tragičar

Vreme čitanja: 3min | ned. 18.03.18. | 22:51

Čeri je dao 24 poena, ali i sve uprskao na kraju utakmice. Đetići vode 1:0 u seriji

Koliko su samo puta igrali Budućnost i Cedevita ove sezone, a putevi su im se ukrstili i u polufinalnoj seriji ABA lige koju je s 1:0 otvorila ekipa Budućnosti! Tim Aleksandra Džikića dobio je fenomenalan duel u Podgorici koji je izgledao kao prava klackalica, a na kraju su Đetići trijumfovali rezultatom 84:83!

Nemanja Gordić je dao dva bacanja i tako doveo Budućnost do velike pobede! Vil Čeri je dao 24 poena, delovalo je da će biti heroj, a onda je ispao tragičar promašajem trojke za pobedu.

Izabrane vesti

Sve se rešavalo u poslednjih pet minuta u koja su oba tima ušla s jednakim brojem poena, Žganec je vodio Cedevitu do serije 9:2. Gibson je vratio trojkom, bilo je tu i namernih grešaka, a onda je Gordić dao trojku. Imao je Gordić napad za prednost, ali ga je Čeri izblokirao na fantastičan način.Potom je promašio dva bacanja, a kasnije i napravio faul na Gordiću. Nemanja je dao oba, a Čeri promašio trojku na kraju.

Nestvarno neizvesna utakmica. Potpuno luda... Jedna od najboljih utakmica u ABA ligi ove sezone.

Sve se završilo skandiranje "Džikiću majstore" u Morači.

Početak je bio vrlo dobar za oba tima koja su šutirala pa praktično nepogrešivo. Sve što su bacili ka košu - ušlo je. Međutim, u drugoj četvrtini su i jedni i drugi malo pali u procentima šuta pa smo došli u jednu prilično izjednačenu borbu u kojoj je ipak Budućnost imala tanku inicijativu.

Tim Aleksandra Džikića je u prvih 20 minuta igre vukao svoju snagu najviše iz bekovskog tandema Gibson-Gordić koji su obojica dali po osam poena. Imao je domaći tim više raspoloženih pojedinaca i zato je vodio na poluvremenu s 39:34. 

Cedevitu su u igri držali Krušlin, Nikols i Čeri sa po devet datih poena. Ali, nisu imali pravu podršku. Sokići su u prvih 20 minuta promašili i previše šuteva za tri poena (4/14).

Zato je verovatno i Jure Zdovc naredio svojim igračima da pokušaju da spuste loptu pod koš na Stipanovića i to je donelo dosta dobrog za Cedevitu koja je vodila tokom treće deonice, ali se Budućnost konstantno vraćala...

Gledali smo utakmicu gde su se dva takmaca konstantno menjala u vođstvu. Prava je to klackalica bila, a nadograđena je serijom trojki u smiraj treće četvrtine. Sokići su u poslednjih 10 minuta ušli sa tri poena prednosti (64:61).

Poslednju deonicu je započeo Vil Čeri trojkom, svojim 20. poenom, potom i dobrom odbranom. On i Nikols su držali Sokiće u rezultatskoj prednosti, a Ivanović je ludom trojkom, pa asistencijom održavao Budućnost u igri.

Klackalica je i dalje trajala...

Sve do konačnog rešenja. Sve do završnice za infarkt.

ABA LIGA: Budućnost - Cedevita 84:83 (24:23, 15:11, 22:30, 29:19)
Dvorana Morača
Sudije: Belošević, Jovčić, Obrknežević

BUDUĆNOST: Ivanović 12, Šehović 4, Doelman 7, Šehović, Starovlah, Gordić 23, Ilić 7, Nikolić 11, Gibson 16, Popović 2, Lendri 2, Nikolić

CEDEVITA: Ukić 2, Krušlin 12, Perković, Džonson, Nikols 19, Slavica, Žganec 7, Musa 5, Čeri 24, Markota 6, Ramljak, Stipanović 8


tagovi

Vil ČeriDemetris Nikols

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara