Budućnost traži još dva pojačanja, cilj i promocija talentovanih igrača

Vreme čitanja: 2min | pon. 08.07.19. | 13:17

Novi trener Plavih Slobodan Subotić kaže da će ekipa igrati ratničku košarku

Košarkaški klub Budućnost krenuo je u misiju povratka na vrh Jadranske lige, a u sklopu tog procesa danas je predstavljen novi trener Slobodan Subotić.

Strateg bogatog iskustva došao je u Podgoricu sa ciljem da stabilizuje Budućnost i pokuša da napravi kontinuitet koji klubu nedostaje godinama.
"Vraćam se praktično gde sam počeo, igrao sam u Njegoševom parku sa 16-17 godina i znam gde dolazim. Takođe, gde god sam potpisivao ugovor, dolazio sam za veliki rezultat. Nosim se s tim, živim s tim, drag mi je taj pritisak. Nije mi cilj da dođem i zadovoljim se prosečnim rezultatom, ili da ne odem korak dalje. Mi imamo planove, želje i snove. Mogu samo da obećam da će se igrači koji budu igrali boriti do kraja svim snagama, da će znati gde su došli i šta se od njih očekuje", rekao je Subotić, a pišu Vijesti.

Izabrane vesti

Kao selektor Libana imao je vremena da prati Budućnost prošle sezone...
"Poznajem igrače sa televizije, a ne na treningu. Ima talenata koji bi mogli da naprave veliku karijeru, ali da vidimo. Nećete od mene čuti velike reči. Ja volim da radim, volim ratničke ekipe. Ako izgubimo 20 razlike, a 'potučemo' se na terenu, niko nikome neće da zameri. Računam i na pomoć navijača, ali znam da ćemo je dobiti ako zaslužimo".

Budućnost je dovela dvojicu igrača – Mejersa i Martina, traže još dvojica.
"Tražimo sada sve pozicije – a dragi su mi igrači koji mogu da igraju na dva mesta, 'kombo-bek', dvojka-trojka... Sada su cene igrača otišle u nebo, to nije normalno, ali moramo da budemo strpljivi. Skautiramo, Petar Mijović to odlično radi, razgovaramo sa trenerima iz Evrope, a nećemo dovoditi igrače koji neće biti srcem tu".

Plan je da se ukaže i veći prostor mladim, talentovanim igračima.
"Tako je bilo u Panatinaikosu sa Focisom, pa u Panioniosu s Papalukasom... Nisu dobili šansu samo zato što su mladi, već zato što su je zaslužili", ističe Subotić.

Budućnost se, podsetimo, u treće šeširu pred žreb Evrokupa, a prvi čovek kluba Dragan Bokan najavio je da će se Plavi ozbiljno posvetiti tom takmičenju. 

Foto: Star Sport


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara