Budućnost u žarištu rata agenata

Vreme čitanja: 2min | čet. 21.02.19. | 18:21

“Ovde je igrač – Omić – bio primoran da potpiše za evroligaški klub, kao što je Budućnost sa drugom agencijom, a to su njegove reči – napismeno. To je ucena i to je stvar koju bi mogla da istražuje i policija. Igrom slučaja, jedan agent ima devet igrača u ovom klubu. Sada je predsednik Budućnosti pokušao da izvede isto, sa Sekulićem, a moguće da ima još ovakvih slučajeva”, kaže poznati agent Jorgos Dimitropulos

Poslednji dan prelaznog roka u Jadranskoj ligi otvorio je front priča o spletu agenata prema samoj klupskoj košarci i načinu na koji pokušavaju da kroje određene tokove.

Tako je u žiži potrage čelnika Budućnosti za adekvatnim centrom dovela do oštre reakcije predsednika španske menadžerske agencije „Fer-plej“ Davida Karo Funesa posle pokušaja šampiona Jadranske lige da angažuje prekaljenog Blagotu Sekulića. Karo Funes je putem društvenih mreža optužio Plave da su na „sumnjiv“ način pokušali da angažuju nekadašnjeg reprezentativca Crne Gore.
“Menadžerska agencija Blagote Sekulića poručuje predsedniku Budućnosti da prestane da bruka klub i njegove navijače tako što igrače poziva usred noći i preporučuje im sumnjive poslove sa agencijom koju preferira. Ovakve radnje su neetičke. Zgrožen sam“, napisao je Karo Funes.

Izabrane vesti

Devet dana kasnije kasnije, oglasila se i Budućnost i to putem pisma upućenom specijalizovanom košarkaškom sajtu Eurohoops.
“Mi samo zapanjeni neprikladnim i netačnim optužbama agenta Davida Funesa. Bez potrebe i pravog razloga uvučeni smo u rat između košarkaških agenata, koji koriste igrače za svoju finansijsku korist. Optužbe prema menadžmentu Budućnosti, koje je izneo agent sa kojim nikada nismo kontaktirali, potpuno su nekorektne“, stoji u pismu i dodaje se:
“Godinama sarađujemo sa različitim agencijama i agentima, a ovo je prvi put da se nađemo u ovakvoj situaciji. To je napad na reputaciju našeg kluba i menadžment. Ubuduće nećemo komentarisati ovakve nepotkrepljene napade, koji će ubuduće biti prosleđeni našim advokatima, a koji će zaštititi integritet i reputaciju kluba”, piše u odgovoru Budućnosti.

Međutim, protiv podgoričkog kluba glas je digao i agent Jorgos Dimitropulos. On je od Evrolige zatražio da pokrene istragu protiv Budućnosti.
“Može da se govori o ‘ratu agenata’, kada se agencije bore za neke igrače i kada jedna agencija pokušava da ‘ukrade’ igrača od druge. FIBA to brani, ali na kraju – igrač može da bira kada će da promeni agenciju, ako ispuni obaveze iz ugovora na isti način kao što očekuje da klub ispuni obavezu prema njemu. Ali, to nije slučaj ovde“, kaže Dimitropulos i ističe:
“Ovde je igrač – Omić – bio primoran da potpiše za evroligaški klub, kao što je Budućnost sa drugom agencijom, a to su njegove reči – napismeno. To je ucena i to je stvar koju bi mogla da istražuje i policija. Igrom slučaja, jedan agent ima devet igrača u ovom klubu. Sada je predsednik Budućnosti pokušao da izvede isto, sa Sekulićem, a moguće da ima još ovakvih slučajeva”.

Foto: Star Sport


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara