Čanak: Bez skrivanja i lažne demagogije...

Vreme čitanja: 3min | uto. 23.10.18. | 21:31

“Stefan je igrao više nego što je bilo očekivano. Pokazao je kvalitet za koji smo znali da poseduje. Čovek od 210 centimetara na četvorci, atletski vrlo sposoban, kako vreme bude odmicalo davaće nam više nego večeras. Braun stiže sutra, smatramo da će biti pojačanje i da će doprineti ostvarenju ciljeva”

Crni niz je nastavljen. Sa gostovanja (Bar, Valensija, Novo Mesto) preseljen je na domaći parket, pošto ni u Pioniru Partizan nije uspeo da zabeleži pobedu. Od crno-belih je bio bolji i Asvel (78:89), fizički nadmoćniji i realizatorski sposoban da kazni prazne hodove u igri ekipe Nenada Čanka, očekivano nema mnogo šta pozitivno da izvuče iz duela četvrtog kola Evrokupa.

Izabrane vesti

Trener Partizana, ipak, realno sagledava situaciju.
"Znali smo i pre meča da je Asvel fizički jak, zbog čega nam je zadavao probleme na niskom postu. Iskoristili su prednost u odnosu na naše bekove, pre svih Pejdža, Nikolića i Marinkovića. Pogađali su šuteve. I kad smo primili skoro 50 poena u prvom poluvremenu teško je bilo očekivati nešto ekstremno u nastavku. Podsetiću da je Asvel odlična ekipa i da nema poraz u prvenstvu Francuske. U ovom trenutku je bolji od nas", priznao je šef struke tima iz Humske 1.

Da li samo kvalitet presudno uticao na rezutat ili ima i do psihologije, posle neuspeha od Mornara, Valensije i Krke?
"Svakako da prethodna tri poraza nisu pomogla. A odigrali smo previše mekano na niskom postu, nisu to bile kretnje Asvela, već korišćenje fizičke snage. U ovom trenutku, psihologija nije na našoj strani, ali smo igrali protiv izuzetne ekipe".

Može li to da se promeni?
"Ako budemo čvršći u odbrani i rezultati će biti bolji. Bez skrivanja i lažnje demagogije, napravli smo veliki kiks u Novom Mestu, a ono u Valensiji i protiv Asvela... Mlada smo ekipa, kad imaš problem u masi i kilaži onda nemaš ni sigurnost u napadu. Onda primiš 50 poena od Asvela za poluvreme".

Da li se brinete posle četiri vezana poraza i kako će se taj niz odraziti na vaš tim?
"U petak imamo novu utakmicu. Sve je ovo iza nas. A u Evrokupu je cilj da prođemo grupu, konkurentni smo. U ABA ligi samo naparavili kiks u Novom Mestu, a sad kad smo kompletni verujemo da ćemo moći da ispunimo ciljeve".

Kad kažete "kompletni", koja reč o Stefanu Jankoviću i poslednjem novajliji, Entoniju Braunu...
"Stefan je igrao više nego što je bilo očekivano. Pokazao je kvalitet za koji smo znali da poseduje. Čovek od 210 centimetara na četvorci, atletski vrlo sposoban, kako vreme bude odmicalo davaće nam više nego večeras. Braun stiže sutra, smatramo da će biti pojačanje i da će doprineti ostvarenju ciljeva".

Šta je sa Radetom Zagorcem? Kad ga možemo očekivati u stroju?
"Povreda zadnje lože je delikatna. Dok ne budemo sto posto sigurni nećemo rizikovati. Za petak - nisam siguran da će igrati", rekao je Nenad Čanak, izrazivši nesigurnost po pitanju da li će Zagorac moći na parket protiv Zadra.

S druge strane, šef struke Asvela Zvezdan Mitrović obrazložio je zbog čega mu je trijumf u Pioniru prirastao srcu.
"Veoma sam zadovoljan, jer mi je ovo bila prva utakmica u Beogradu protiv Partizana, u svojstvu glavnog trenera, iako se dugo bavim ovim poslom. Pobedili smo uverljivo, jer smo kontrolisali meč, pogotovo u prve tri četvrtine, zahvaljujući čvrstoj odbrani i pametnom napadu", ocenio je crnogorski strateg na klupi tima iz Liona.

S obzirom da je do pobede stigao sigurnom igrom, logično se nametnulo pitanje kakve su ambicije Asvela i da li može da se nada, možda, napadu na trofej u Evrokupu.
"Čvrsta smo ekipa. Sad smo igrali pametnije nego u francuskom prvnestvu. A što se tiće ambicija, nije alibi priča, idemo od utakmice do utakmice. Ekipa je iskusna, vidim da dobrom trenira, što mi daje garanciju da će igrati dobre utakmice, a dokle će nas to dovesti samo Bog zna", završio je Zvezdan Mitrović.

Foto: Star Sport


tagovi

Nenad Čanak

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara