Čanak: Pojačanja su pogodak, sami smo krivi zbog plej-ofa

Vreme čitanja: 2min | sub. 10.03.18. | 22:18

"Imali smo otvorenu situaciju, nismo uspeli, idemo da probamo da osvojimo domaće prvenstvo", objasnio je trener Partizana

Trener košarkaša Partizana Nenad Čanak ocenio je da su igrači koji su došli u prethodnom periodu u klub za sada opravdali epitet pojačanja i dodao da su crno-beli napravili previše kikseva da bi uspeli da izbore mesto u plej-ofu Jadranske lige.

Partizan je u poslednjem kolu Jadranske lige u Zagrebu izgubio od Cedevite sa 85:75 i takmičenje završio na petom mestu.
"Došli smo sa ambicijom da pokušamo da iznenadimo Cedevitu. U prvom poluvremenu smo imali veoma dobru situaciju, vođstvo od 11 razlike, ali onda smo napravili par gluposti, promašili zicere, a onda je bila i želja za efektnom završnicom. Cedevita je ozbiljna ekipa da bi to dozvolila”, kazao je Čanak na konferenciji za novinare posle utakmice u Zagrebu.

Izabrane vesti

Kao jedan od glavnih uzroka slabe igre u drugom poluvremenu, trener Partizana naveo je lošu selekciju faulova.
“Dozvolili smo im mnogo lakih prodora i izlaznih pasova, njeni igrači su dobri u šutu. I Nikols i Markota i Krušlin. Ukić je prepametan i kvalitetan igrač, prepoznao je i kažnjavao nas u napadu. Dosta izgubljenih lopti... Sve u svemu, zaslužena pobeda Cedevite, mi se okrećemo domaćem prvenstvu i da pokušamo da ostvarimo uspeh", izjavio je Čanak

Na pitanje novinara, da li bi, da je bio u ovom sastavu od početka sezone, Partizanigrao polufinale Jadranske lige, trener Čanak je rekao:
"Prvo je neumesno i nezahvalno govoriti o tome. Sada smo igrali bez Gosa, Veličkovića... Generalno, osveženja u ekipi su bila dobar pogotak, ali to što ne igramo u plej-ofu je naša krivica. Izgubljena utakmica od Mornara u Beogradu, pa poraz u Ljubljani. Jako je sad deplasirano pričati o tome šta bi bilo kad bi bilo. Imali smo otvorenu situaciju, nismo uspeli, idemo da probamo da osvojimo domaće prvenstvo", naglasio je Čanak.

Centar Partizana Marko Pecarski smatra da je igra u prvom poluvremenu bila na visokom nivou.
"Držali smo se. Ali u drugom poluvremenu smo dozvolili da nas pretrče i neke prodore. Igra u napadu je bila neozbiljna. Ova pobeda bi nam dosta značila, za samopouzdanje. Sada se okrećemo domaćoj Superligi", zaključio je Pecarski.

Foto: Starsport


tagovi

Nenad ČanakMarko Pecarski

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara