Cedevita dobila, Partizan se raduje! Mornarov kiks 1/3

Vreme čitanja: 2min | sub. 10.02.18. | 16:44

Sada crno-beli moraju da odrade svoj posao protiv Olimpije. I da se posle nadaju porazima Mornara u poslednja dva kola ligaškog dela, kao i svojim pobedama u narednim mečevima

Partizan na samo jedan način može do plej-ofa ABA lige. Da Mornar izgubi sve tri do kraja, a da sam dobije sve svoje tri utakmice. I za sada je Partizan i dalje matematički živ u ovoj trci jer je Mornar poražen na svom terenu od Cedevite - 94:89.

Navijali su sigurno crno-beli za Sokiće večeras, a tim Jura Zdovca je odradio posao i za sebe i za tim Nenada Čanka i slavio je u nezgodnoj utakmici punoj uspona i padova u rezultatu.

Izabrane vesti

Sada Partizan mora da odradi svoj deo posla i savlada Olimpiju iz Ljubljane u gostima večeras, pa da se i u naredna dva kola do kraja ligaškog dela nada porazima Mornara i svojim trijumfima. Šanse za plej-of su i dalje jako male, pre svega zato što Partizan ima težak raspored do kraja ligaškog dela, a Mornar dočekuje MZT u poslednjem kolu.

Ali šanse postoje i dalje i veće su nego što su bile pre okršaja Mornara i Cedevite.

Cedevita je ušla znatno snažnije u meč, diktirala je tempo i to je činila najpre zbog vrlo brze igre. Bilo je tu i nekoliko kontranapada, kao u pogodaka s napadima "u leđa", pa možemo da kažemo da su Zagrepčani ušli veoma dobro taktički u ovu utakmicu.

Mornar se najviše oslanjao na odličnog Nidama, ali i unutrašnju igru Uroša Lukovića. Potom se publika malo uključila u utakmicu, pa je Mornar počeo da topi prednost od 14 poena koliko su Sokići vodili na poluvremenu (53:39).

Ipak, Mornar je pre svega stisnuo odbranu, uticala je i atmosfera, stegla se malo ruka ekipi Jura Zdovca pa smo gledali rezultatski neizvestan meč. Mornar je ušao u poslednju deonicu s sedam poena prednosti, a u jednom momentu je bio u minusu od 17 poena.

U poslednjoj deonici Cedevita je krenula dosta bolje, stekla i do 14 poena prednosti, ali se Mornar nije dao slomiti. Borio se do kraja, ali i položio oružje.

Čekaće Barani novu šansu u naredna dva kola. Ili kiks Partizana.

Najefikasniji kod Cedevite bili su Džonson i Čeri sa po 16 datih poena. Uroš Luković je dao 22 poena.

UTAKMICE MORNARA DO KRAJA:

4. mart: Cibona - Mornar
11. mart: Mornar - MZT

UTAKMICE PARTIZANA DO KRAJA:

10. februar: Olimpija - Partizan
4. mart: Partizan - Budućnost
10. mart: Cedevita - Partizan

ABA LIGA  - 20. KOLO

Subota

Mornar  - Cedevita  89:94
/Luković 22 - Čeri 16/

19.00: (1,55) Mega  (14,5)  FMP (2,70) 
21.00: (2,30) Olimpija  (14,5)  Partizan (1,70) 

Nedelja

17.00: (1,45) Cibona  (15,0)  Igokea (3,05) 
19.00: Budućnost -  MZT 

Ponedeljak

18.00:  (1,03) Crvena zvezda  (28,00)  Zadar (12,00)

NAPOMENA: Kvote su podložne promenama 

(FOTO: ABA liga, Mornar)


tagovi

Jadranska liga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara