Cedevita krenula po petu vezanu titulu

Vreme čitanja: 1min | čet. 24.05.18. | 13:10

Cibona bi da je najzad zaustavi

Posle eliminacije u Top 16 fazi Evrokupa i u polufinalu plej-ofa ABA lige Cedevita traži spas sezone u trofeju prvaka Hrvatske. Peti put zaredom u finalu borbe za titulu Sokićima na crtu izlazi najveći rival Cibona. Vukovi su sedmi vezani put u finalu, međutim, poslednju titulu osvojili su još 2013. Od tada traje dominacija Cedevite, od koje se večeras na otvaranju finalne serije očekuje da slavi. Ipak, odbrana će ipak biti glavni fokus ovog susreta i serije, što je u najavi naglasio i kapiten Cibone Marko Tomas. Već tradicionalno oba tima igraju opreznije i unutar 160 poena, pa je to najsigurnija opcija.

Cedevita je teže nego što se očekivalo stigla do još jednog finala, pošto je posle tri meča bila bolja od Splita. Prvi susret Cedevita je slavila sa četiri razlike, u drugoj izgubila sa devet, a u majstorici deklasirali rivala sa 31 razlike. Ove sezone Cedevita i Cibona odmerili su snage pet puta, a domaćin ima četiri uzastopne pobede.

Izabrane vesti

Otpisana Cibona uspela je da u polufinalu izbaci Zadar, koji je u ligaškom delu imao čak pet pobeda više. Vukovima nisu davane prevelike šanse protiv Zadra, ali je Cibona odigrala dve odlične utakmice i uspela da preokrene seriju.

Vreme RB Liga Meč Tip Kvota
Čet 18:00 7053 HR1PF Cedevita - Cibona up manje (159.5) 1,85
Ukupna kvota1,85

HRVATSKA 1, FINALE - PRVI MEČ

Četvrtak
18.00: (1,20) Cedevita (19,0) Cibona (5,00)

*** kvote su podložne promenama

Foto: ABA/Cedevita/Marin Susic


tagovi

sportsko klađenjeCedevitaCibona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara