Čovek je neuništiv! Kraljeva naredba kaže - igraće se majstorica

Vreme čitanja: 2min | sub. 26.05.18. | 08:29

Lebron Džejms je protiv Bostona ubacio 46 poena, imao 11 skokova i devet asistencija!

Kraljeva naredba kaže - igraće se majstorica!

Lebron Džejms je uništio Boston u šestoj utakmici finalne serije Istočne konferencije i uz pomoć Džordža Hila i Džefa Grina odveo Kavalirse u majstoricu trijumfom od 109:99. Sada je 3:3 u seriji.

Izabrane vesti

Ne treba biti mnogo pametan pa reći da je Lebron bio najzaslužniji za ovakav ishod jer je čovek za 46 minuta dao 46 poena i imao 11 skokova, devet asistencija, tri ukradene lopte, jednu blokadu. Šutirao je iz igre 17/33 što je visok procenat na taj broj pokušaja. Trojke je šutirao 5/7 što je visokih 71% preciznosti.

Koliko puta do sada napisano - ali on je stvarno Kralj današnje košarke. Čovek koji pravi razliku i oko koga se vrti cela igra Kavalirsa.


Međutim, nije sve na ovom meču bilo tako bajno po Klivlend. Posebno u prvoj četvrtini kada je Boston držao konce i delovalo je da bi meč mogao da ode na stranu Seltiksa. Ipak, ta druga deonica je bila možda i ključna.

U njoj je Klivlend dao čak 34 poena, a primio 18. I ne samo što je došao u rezultatsku prednost, nego je i u igračkom smislu počeo da dominira. Treća deonica je bila možda i najkvalitetnija na meču, a do kraja je Klivlend uspevao da drži protivnika na sigurnoj distanci. Ako bi Seltiksi i pripretili, tu je bio Lebron da ili košem unutra, ili trojkama, donese pobedu svojoj ekipi.

Nekako je i cela ova serija najavljena kao utakmica Džejms protiv Bostona, a eto to i dobijamo u stvarnosti.

Nije možda kvalitet obe ekipe na zadovoljavajućem nivou što zbog povreda, što zbog nekih drugih stvari, ali je vrlo interesantno u finalu Istoka.

Rekosmo da su Hil i Grin pomagali Džejmsu. Hil je dao 20 poena, a Grin 14 uz tri skoka i dve asistencije. Treba istaći da su kod Bostona odlične partije pružili Teri Rozir sa 28 i Džejlen Braun sa 27 datih poena, dok je Džejson Tejtum dodao 15 i odigrao malo ispod nivoa dosadašnjih partija u seriji.

Kako bilo, majstorica je na programu 28. maja, a Boston će biti domaćin.

Da li i vi jedva čekate?

NBA - REZULTATI

Klivlend - Boston 109:99
/Džejms 46 - Rozir 28/


tagovi

KlivlendBoston

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara