Čović: Važno je da se ne obrukamo u Podgorici

Vreme čitanja: 2min | ned. 14.04.19. | 22:12

„Da li bi bilo 60 razlike da se i treća utakmica igra u Beogradu? Teško je odgovoriti“, smireno je uzvratio odlični plejmejker

Totalnom dominacijom u svim segmentima igre Crvena zvezda samlela je Budućnosti i u drugoj utakmici finalne serije i s ogromnom zalihom i rezervom dočekuje gostovanje u Podgorici.

Za jednog od heroja kompletnog plej-ofa, Filipa Čovića, ova pobeda predstavlja čist dokaz timske košarke. Upitan da li bi bilo i preko 60 poena razlike da se i treća utakmica igra u Beogradu, smireno je uzvratio:
„Teško je odgovoriti na to pitanje... Znate šta, nebitno je da li smo obe utakmice dobili s po jednim poenom razlike, apsolutno nam nije važno. Opet bi bilo isto. Ovako je svakako bolje i lakše. Nije kraj, ima još da se igra, tu je i naše prvenstvo...“, rekao je novinarima posle utakmice Filip Čović.

Izabrane vesti

Kako ostati nogama čvrsto na zemlji posle ove dve pobede?
„Jako je bitno da se posle ostvarenih rezultata ne obrukamo u Podgorici. Da imamo maksimalni fokus i koncentraciju svih 40 minuta, da nas ništa drugo ne zanima. To je jedna od tri glavne, ako ne i najvažnija stvar na kojoj treba da radimo. Treba da se fokusiramo samo na teren. Ove dve utakmice su završene i tako mora da ostane, da se ne opustimo“, rekao je Čović i dodao:
„To treba da nam bude ključ za naredne utakmice... Odnosno, prvo jednu utakmicu, pa ćemo da vidimo da li će biti dalje“.

Bilo je malo i tenzija na terenu?
„To je normalno za ovakve utakmice. Nije ništa neočekivano i ništa strašno se nije desilo“.

Da li ste očekivali teži posao?
„Naravno da uvek očekujete da bude teže. Iako rezultatski to deluje da je lako, mi smo krvavim radom stigli do ovoga i to nam mnogo znači“.

Čak petorica igrača bili su dvocifrenog učinka?
„Iskreno, nisam ispratio statistiku. To je super stvar. Prošlu utakmicu svi su bili na sedam, osam, devet poena. Bili (Beron) jedini je iskočio. Igramo kao tim i to se vidi na terenu“.

Deluje kao da si uspeo da proigraš Majka Cirbesa i Majkla Odža?
„Pokušavamo da što više spustimo loptu i igramo na njih. To nije nikakva tajna i vidite u igri. Moramo da imamo balans u igri, unutra i spolja“.

Foto: MN Press


tagovi

Filip ČovićABA ligaJadranska liga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara