Da li će povratak Ljulja PAO da žulja?

Vreme čitanja: 2min | sre. 25.04.18. | 10:42

Posle osam meseci na parket se vraća MVP prošlogodišnjeg izdanja Evrolige! Real u trećem meču domaćin Zelenima, rezultat u seriji 1:1

Evroligaški karavan nastavlja put ka Beogradu, a četvrtfinale je stiglo do treće runde. Baskonija je juče osujetila nameru Fenerbahčea da ga počiti i brzopotezno osigura mesto na Fajnal-foru, dok je Žalgiris poveo 2:1 protiv Olimpijakosa. Večeras se igraju još dva duela, u Madridu Real dočekuje Panatinaikos, a Himki u svom Mitišćiju igra sa CSKA.

Real je posle katastrofalnog izdanja u prvom meču ipak pokorio Atinu i došao u poziciju da ima prednost domaćeg terena u nastavku serije. Kraljevski klub opet neće moći da računa na Fakunda Kampaca, što će ponovo opteretiti Luku Dončića. Međutim, Kraljevići će danas dobiti najveće moguće pojačanje povratkom ključnog igrača Serhija Ljulja, ali je pitanje u kojoj meri će odlični bek moći da se nosi sa jakom odbranom Panatinaikosa. Prošlo je tačno 258 dana otkako je Ljulj pokidao prednje ukrštene ligamente kolena, a od početka aprila je u trenažnom procesu. Da je u formi, sigurno nije, ali da može da bude pomoć Dončiću, može. Uz sve ovo, važno je naglasiti koliko je Real moćan u poslednje vreme kod kuće. Već gotovo dva meseca ne zna za poraz u Madridu, gde PAO nije slavio punih pet godina. Podsetimo, pre samo mesec i po dana Real je preslišao Zelene u Madridu (92:75).

Izabrane vesti

PAO je pre poraza u drugom susretu imao seriju od 12 uzastopnih pobeda i definitivno je u dobroj formi. Problem su mu ove sezone predstavljala gostovanja, jer je u Evroligi na strani čak pet puta poražen sa dvocifrenom razlikom. Mnogo toga će se rešavati u reketu, gde je Real uspostavio dominaciju u skoku u drugom susretu (43-24), naravno uz šut za tri poena Reala koji je bio preko 50 odsto. Ipak, teško je verovati da takvo izdanje može da ponavlja u serijama protiv atletski vrlo moćne ekipe kakva je Panatinaikos.

Vreme RB Liga Meč Tip Kvota
Sre 18:45 7432 EL PF Real Madrid - Panathinaikos ki 1 1,45
Ukupna kvota1,45

EVROLIGA (PLEJ-OF) - TREĆE UTAKMICE

Utorak
Žalgiris - Olimpijakos 80:60   /u seriji 2:1/
/Dejvis 18 - Spanulis 14/

Baskonija - Fenerbahče 88:82   /u seriji 2:1/
/Bobua 19 - Veseli 17/

Sreda
18.45: (1,45) Real Madrid (15,0) Panatinaikos (3,05)   /u seriji 1:1/
19.00: (2,70) Himki (14,5) CSKA (1,55)   /u seriji 0:2/

*** kvote su podložne promenama

Foto: Star Sport


tagovi

sportsko klađenjeKK PanatinaikosKK Real MadridSerhio Ljulj

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara