Da vidimo ko sme da odbije poziv: Svi NBA igrači na Đorđevićevom spisku

Vreme čitanja: 2min | sre. 22.08.18. | 12:35

Okupljanje 2. septembra, protiv Grčke 13. septembra u gostima, a tri dana kasnije u Beograd dolazi Estonija

Kakav je bio kao igrač, takav je i kao selektor. Bez pardona i bez kalkulacija. Još jednom je to dokazao Aleksandar Đorđević, pošto je na spisak igrača za nastavak kvalifikacija za Prvenstvo sveta 2019. u Kini stavio najbolje što Srbija ima u ovom trenutku, uključujući i svu petoriocu košarkaša iz NBA lige, ali sa izuzetkom povređenog Marka Gudurića.

U prošlosti su znali igrači iz najkvalitetnjeg takmičenja na svetu, pod različitim izgovorima, da se ne odazovu selektoru, međutim, sad kad je gusto i kad je pred Orlovima zadatak da se plasiraju na Mundobasket po svaku cenu biće interesantno videti da li će se svi asovi – a pre svega se misli na Nikolu Jokića, Bobana Marjanovića, Nemanju Bjelicu, Miloša Teodosića i Bogdana Bogdanovića –  pojaviti na okupljanju 2. septembra u Beogradu.

Izabrane vesti

Srbija se nalazi u novoformiranoj Grupi L, rivali su joj Grčka, Izrael, Estonija, Nemačka i Gruzija, a u okviru četvrtog FIBA „prozora“ rivali su nam Heleni u Iraklionu (13. septembra) i Estonija u Beogradu (16. septembra).

Tri prvoplaisrana tima izboriće plasman na završni turnir.

Inače, posle dužeg vremena selektor Đorđević računa na Ognjena Kuzmića (maltene celu prošlu sezonu bio povređen) i Vladimira Lučića (takođe zbog povrede).

Na spisku reprezentacije Srbije od 24 igrača nalaze se: Bogdan Bogdanović (Sakramento), Nemanja Bjelica (Sakramento), Miloš Teodosić (LA Klipers), Boban Marjanović (LA Klipers), Nikola Jokić (Denver), Nemanja Nedović (Armani Milano), Dragan Milosavljević (Unikaha), Nikola Kalinić (Fenerbahče), Stefan Jović (Bajern), Vladimir Lučić (Bajern), Stevan Jelovac (Bamberg), Ognjen Kuzmić (Real Madrid), Stefan Birčević (Banvit), Marko Simonović (Zenit), Miroslav Raduljica (Đangsu), Nikola Milutinov (Olimpijakos), Vasilije Micić (Anadolu Efes), Stefan Peno (Alba), Aleksa Avramović (Vareze), Dejan Todorović (Mursija), Nikola Jovanović (Crvena zvezda), Ognjen Dobrić (Crvena zvezda), Aleksa Radanov (Crvena zvezda) i Đorđe Gagić (Partizan).

FOTO: Star sport, MN Press


tagovi

Aleksandar ĐorđevićNemanja BjelicaBogdan BogdanovićBoban MarjanovićMiloš TeodosićNikola Jokićkošarkaška reprezentacija SrbijeMundobasket 2019

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara