Dalasov plan za narednu sezonu - Nikola Vučević

Vreme čitanja: 2min | sre. 20.02.19. | 15:33

Da li će Baranin zaigrati u trilingu sa Dončićem i Porzingisom?

Crnogorski reprezentativac Nikola Vučević mogao bi da promeni sredinu već na leto. Prema pisanju američkih portala, Dalas Maveriksi ne kriju interesovanje za dovođenje centra u tim.

Ne bi ovo bio prvi put da Dalas dođe u žižu javnosti zbog dovođenja novih igrača – ovog januara su dogovorili neverovatan trejd sa Njujork Niksima, kada su razmenili Denisa Smita, Deandrea Džordana i Veslija Metjuza, kao i dva buduća pika u prvoj rundi na draftu, a zauzvrat su dobili Porzingisa, Hardaveja, Burka i Lija.

Izabrane vesti

Letonski košarkaš neće nastupati za Dalas ove sezone zbog povrede, ali čelnici kluba smatraju da bi on u duetu sa Dončićem konačno mogao da donese titulu u budućnosti. Međutim, tu priča o rosteru ne staje, jer Maveriksi žele da se dodatno pojačaju na nekoliko definisanih pozicija. Izbor glavnih ljudi u klubu je pao na crnogorskog centra Nikolu Vučevića.

Baranin će na kraju ove sezone postati slobodan agent, pošto trenutno teče poslednja godina njegovog četvorogodišnjeg ugovora koji je težak 53.000.000 dolara. Jedan od njegovih agenata je Bil Dafi, koji takođe predstavlja jednog od agenata Luke Dončića, pa sve ukazuje na to da ovo nije samo prazna priča.

Interesovanje za Vučevića ne treba posmatrati kao iznenađenje – Nikola igra najbolju sezonu u karijeri, a ovog vikenda je nastupio i na Ol staru. Ove godine prosečno postiže 20,5 poena po susretu, a takođe hvata i 12,1 lopti. Ipak, ono što najviše privlači pažnju jeste njegov neverovatan procenat šuta – za dva poena ima 52 odsto preciznosti, dok je sa distance taj procenat nešto manji, oko 38 odsto.

Orlando će teško uspeti da zadrži odličnog centra u svojim redovima, pogotovo uzimajući u obzir činjenicu da bi morali da se odreknu usluga nekih od igrača zbog salari kepa. Sa druge strane, gotovo je izvesno da bi Vučević želeo da potraži nova iskušenja i zaigra za neki ozbiljniji tim.

Ekipi iz Dalasa bi dobro moglo da dođe i iskustvo crnogorskog centra, koji igra u NBA ligi od 2011. godine – kombinacija sa Porzingisom bi predstavljala pun pogodak, pošto letonski košarkaš može da igra i na poziciji krilnog centra. Ali, Dalas će morati da se pomuči i obezbedi ostanak Letonca u timu i u narednoj sezoni.

Možda je vreme da Vučević napravi korak napred, pošto je u dosadašnjem toku karijere odigrao samo jedan susret u plej-ofu, kada je u sezoni 2011/12 nastupao za ekipu Filadelfije.

Foto: Reuters


tagovi

Dalas MaveriksNikola Vučević

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara