Dame, sad pravac finale

Vreme čitanja: 1min | sub. 14.07.18. | 13:51

Danas polufinale sa Italijom

Veliki dan za reprezentativnu košarku! Mlade dame, igračice do 20 godina starosti, danas će u Šopronu igrati polufinale Evropskog prvenstva protiv Italije (18.00).

Selektor Miloš Pavlović je čovek koji stoji iza velikog uspona mladih košarkaških selekcija, pošto je prošle godine sa gotovo polovinom ove generacije bio u finalu kontinentalnog prvenstva u konkurenciji juniorki.
“Generaciji 1998/99, zajedno sa mnom i većinom strunog štaba, ovo je već treće takmičenje u Šopronu“, rekao je Pavlović za Sportski žurnal i nastavio:
“Osećamo se ovde kao kod kuće. Imamo internu šalu da je ovo naš domaći teren, čega ni Mađarice u četvrtfinalu nisu bile svesne“.

Izabrane vesti

Posle velikog povratka i pobede nad Mađarskom, Srbiju danas čeka dosad neporažena selekcija Italije.
“Italijanke su prilično krupne i snažne. Ali, naša prednost je karakter. Očekuje nas dosta trčanja i borbe pod košem. Pre svega, moramo fizički da odgovorimo, a onda svim ostalim zahtevima utakmice. Imamo šanse. Tačnije, mislim da su one 50-50. Imamo kvalitet. Uvek idemo tako da niti potcenjujemo, niti precenjujemo bilo koga. Želimo još jednu utakmicu, da se borimo za medalje. Došli smo u odličnu poziciju“.

EVROPSKO PRVENSTVO ZA ŽENE (U20) - POLUFINALE

18.00: (3,50) Srbija (16,0) Italija (1,35)
20.15: (1,85) Holandija (hendikep 20,5) Španija (1,85)


tagovi

ženska košarkaška reprezentacija Srbije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara