Dan “D“ za Borac i Dinamik

Vreme čitanja: 3min | sre. 13.03.19. | 11:07

Čačani odlučni da spreče forsirani desant Sustjeske na preostalu plej-of vizu za kojom jure i Dorćolci…

Čačak – Cetinje, to su destinacije na kojima će se lomiti konačan sastav ABA2 plej-ofa… Borac želi da svojom igrom kraj Morave, uz opštu mobilizaciju grom navijača kluba i grada koji živi za kraljicu igara stvar prelomi u svoju korist, i zauzme to famozno četvrto mesto na tabeli. Tako bi Dinamik i Sutjeska ostali ispod crte koja postavlja rampu za put dalje. Borac će ići u plej-of i u slučaju da slavi sa poenom razlike. U Čačku zato čaršijom kruži priča, o obavezno punoj hali, gasu do daske i slavlju kad sve prođe, kada na plej-of pečatu mastilo bude suvo!

Dakle, današnji program drugog jadranskog ešalona doneće nam paklene bitke, jer sve karte su još u igri, a sva tri kluba u niskom startu za plasman dalje raspolažu sa po 33 boda! Što se tiče Čačana, stvari su kristalno jasne. Pobeda i samo pobeda protiv Sutjeske dolazi u obzir. Nema mesta kalkulacijama i sličnim rabotama. Doduše, olakšavajuća okolnost za domaćina jeste činjenica da ne mora da brine o koš razlici. Član stručnog štaba Čačana Vladimir Zlatanović smatra da je veliki uspeh to što je Borac na korak do plej-ofa.

Izabrane vesti

,,Verujem da niko nije mogao ni pomisliti da ćemo doći u situaciju da se borimo za prva četiri mesta. Ali smo iz utakmice u utakmicu podizali formu, izgledali smo bolje na terenu i došli smo do toga da u poslednjem kolu sami odlučujemo o svojoj sudbini. Na našu sreću došla je takva utakmica. Protiv Sutjeske biće rešeno ko sa pozicije broj četiri ide u završnicu. Nadam se da ćemo pred punom halom odigrati jedan dobar meč, i izboriti dva boda koja su vredna četvrtog mesta i novih okršaja sa Sikst Primorskom“.

Zlatanović je prozborio nekoliko reči o ekipi Sutjeske, o kojoj ima samo reči hvale.
,,Ako se vratimo dva kola unazad i pogledamo Sutjesku videćemo da oni igraju sjajno. U Sarajevu su bili nadomak pobede, a onda su kod kuće demolirali MZT. Sigurno je da dolaze u Čačak da odigraju dobru utakmicu, gde će tražiti svoju šansu. Ali se nadam da ćemo mi naplatiti dobar rad, i da ćemo na kraju pobediti“, dodao je Zlatanović.

Kapiten Marko Marinović veruje da je uprkos nedaćama Borac ove sezone već ostvario dobre rezultate.

,,Prošla sezona bila je najbolja u modernoj istoriji Borca. I ove godine igramo na dva fronta, što je jako teško. Neke ekipe koje finansijski bolje stoje od nas igraju samo jedno takmičenje. Bez obzira na to, uspeli smo da ostvarimo primarni cilj, a to je plasman u ABA 2 ligu. Ove godine je to bilo mnogo teže, ali smo uspeli“.

Virtuoz sa loptom, popularni Malina, veruje da uz pomoć publike Borac može da savlada goste iz Nikšića.
,,Došli smo u situaciju da sami odlučujemo o ulasku u plej – of. Smatram da je Borcu tu mesto. Imamo lepu priliku da pred svojom publikom izborimo četvrto mesto. Verujem da uz pomoć naših vernih navijača, za koje sam ubeđen da će doći u velikom broju, možemo do pobede nad Sutjeskom. To je lepa prilika da se opet napuni hala, pa da svi zajedno pokažemo kako Čačani žive za košarku“, završio je Marinović.

Vreme RB Liga Meč Tip Kvota
Sre 20:00 7327 ABA 2 Borac - Sutjeska ki 1 1,25
Ukupna kvota1,25

ABA 2 liga – 22. kolo
18.00: (1,25) Borac (17,0) Sutjeska (4,40) 
18.00: (1,45) Lovćen (15.00) Dinamik (3,05)
18.00: (1,03) Zrinjski (28,0) Vršac (12,0)
18.00: (1,03) KK Primorska (28,0) Rogaška (12,00) 

* Kvote su podložne promenama
PIŠU: Đurđe MEČANIN i Nikola MINOVIĆ
FOTO: KK Borac Čačak
Djurdje.mecanin@mozzartbet.com


tagovi

KK Borac ČačakKK DinamikČačakABA 2 ligaMarko Marinović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara