Darušafaka juri Bešiktaš i želi da preotme poslednju kartu za plej-of

Vreme čitanja: 2min | pon. 08.04.19. | 14:41

Sudeći po formi, domaći tim neće imati težak posao protiv Bešiktaša

Evropska odiseja završena je i za Darušafaku i za Bešiktaš koji sada mogu polako, ali sigurno da se okrenu završnim borbama u domaćem šampionatu. Domaći tim je ostao zakucan za dno tabele u Evroligi, iako je u poslednjih nekoliko kola pružio sasvim solidne partije i vezao nekoliko pobeda. Sa druge strane, Bešiktaš je ispao u osmini finala FIBA Lige šampiona, pošto je kao pobednik iz tog dvomeča izašao francuski Nanter.

Sada će ići čelo u čelo, a borba bi mogla da bude baš vatrena. Činjenica je da ove sezone nisu blistali u domaćem prvenstvu, ali sve to mogu da poprave u poslednja četiri kola. Bešiktaš trenutno drži osmo mesto na tabeli, inače poslednje koje vodi u plej-of. Gostujući tim može da se pohvali polovičnim učinkom od 11 pobeda i 11 poraza, dok je Darušafaka dva mesta slabije plasirana sa pobedom manje.

Izabrane vesti

To znači da bi Darušafaka pobedom mogla da preskoči Bešiktaš na tabeli, međutim treba uzeti u obzir i prvi međusobni duel ove sezone između ove dve ekipe. Tada je današnji gost slavio rezultatom 81:72, pa će tim koji sa klupe predvodi Ernak Selčuk večeras juriti trijumf od devet ili više poena razlike.

Generalno gledano, Darušafaka je u znatno boljoj formi i ukoliko izuzmemo prošlonedeljni poraz od Olimpijakosa, pre toga su vezali tri trijumfa. Sa druge strane, Bešiktaš je u katastrofalnoj seriji rezultata, naročito u domaćem prvenstvu gde ima tri uzastopna poraza. Pogled na statistiku kaže da međusobni susreti ova dva tima u poslednje vreme ne obiluju poenima, a uzimajući u obzir kolika je važnost večerašnjeg okršaja, tako nešto treba očekivati i večeras.

Domaći timovi su beležili pobede u devet od deset poslednjih međusobnih okršaja, a čast gostiju je jedino uspela da sačuva Darušfaka pre više od četiri godine.

Od Demira i Erika treba očekivati da povuku napred domaću ekipu, dok bi sa druge strane Bešiktaš mogao da odgovori preko Ivana Buve koji je bio najbolji pojedinac kod crno-belih u poslednja tri susreta.

TURSKA KOŠARKAŠKA LIGA - 23. KOLO

Ponedeljak

19.00: (1,30) Darušafaka (16,0) Bešiktaš (3,90)

Napomena: Kvote su podložne promenama

Piše. Srđan Todorović
Foto: Shutterstock


tagovi

DarušafakaKK Bešiktaš

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara