Dečko, ti nisi sa ove planete!

Vreme čitanja: 2min | pet. 25.05.18. | 11:04

Da li je potrebno napisati bilo šta?

Luka, Luka, Luka, Luka, Luka!

Luka Dončić ove sezone pomera apsolutno sve granice evropske košarke! Ni nepuna sedmica nije prošla otkako je pokupio sve individualne nagrade i zasladio ih titulom evropskog šampiona, slovenački grumen zlata poharao je i priznanja u ACB ligi! Pre neki dan izabran je u najbolju mladu petorku najjače košarkaške lige Evrope, nedugo zatim je svrstan i u prvu petorku takmičenja, a sada je ozvaničeno i da je Dončić - MVP sezone! 

Izabrane vesti

Kako uopšte više prokomentarisati ovo što Luka Dončić radi?! Jedan od najtalentovanijih evropskih košarkaša u ovom milenijumu pokupio je najveću porciju glasova igrača, trenera, navijača i novinara i izabran je za najkorisnijeg igrača ACB lige. Ujedno i najmlađeg u istoriji lige koja je izrodila mnoge velikane evropske i svetske košarke. Sa svega 19 godina, dva meseca i dvadeset i šest dana, čime je pretekao Nikolu Mirotića sa 22 godine, tri meseca i jedanaest dana.

Dončić je dobio 75 od ukupno 100 glasova, maksimalno među trenerima i novinarima, drugi u izboru igrača i treći među navijačima. Ove sezone Dončić je beležio prosečno 13 poena, šest skokova i pet asistencija, uz čak 19,3 indeksnih poena. Pre ove nagrade postao je najmlađi igrač u istoriji ACB lige koji je dobio nagradu za MVP meseca, zatim se našao na vrhu izbora za najboljih deset poteza sezone, prešao granicu sa minimalnim indeksom 40 i ostvario tripl-dabl!

Realovo blago je u glasanju preteklo Tornikea Šengeliju sa 70 bodova, odnosno Saragosinog strelca Gerija Nila, koji je zaradio 35 bodova.

Luka Dončić je deveti igrač Reala koji je postao MVP sezone posle Arvidasa Sabonisa (1993/94 i 1994/95), Dejana Bodiroge (1997/98), Tanokea Birda (1998/99), Felipea Rejesa (2008/09 i 2014/15), Nikole Mirotića (2012/13) i Serhija Ljulja (2016/17).

Dečko, ti nisi sa ove planete!

Foto: Via Twitter / @acbcom


tagovi

Luka Dončić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara