Denverom se orilo „MVP, MVP, MVP“, Jokić čarobnim tripl-dablom lansirao novu godinu: Idemo do finala! (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sre. 02.01.19. | 08:57

Bogdanović i Bjelica sjajni uprkos porazu Sakramenta posle produžetka

Utakmica sezone. Kako to košarkaški komentatori vole da kažu, flertovao je u poslednje vreme Nikola Jokić sa tripl-dablom, da bi u prvom danu 2019. pao i poljubac. Na opšte oduševljenje Pepsi centra u Koloradu, gde je Denver nastavio da grabi ka statusu najboljeg tima Zapadne konferencije. Nagetsi su u zanimljivom meču tukli uporni Njujork (115:108), a srpski as naterao publiku da mu se pokloni.

Po okončanju susreta, u kome je tim Majkla Melouna zabeležio treću uzastopnu, a devetu pobedu zaredom kod kuće, orilo se:
„MVP, MVP, MVP“.

Izabrane vesti

Jokić je na centru igrališta raširio osmeh od uva do uva, svestan da je u ovom trenutku možda i najkorisniji igrač NBA lige.
Ne mogu da ne čujem skandiranje. Sviđa mi se. Volim kad je publika bučna. Cenim to što misli, ali hajde da idemo korak po korak. Naš cilj je plasman u plej-of. Potom i finala“, priča Jokić čije brojke su bile zadivljujuće.

Poena 19, skokova 15, asistencija 14. Pride i tri blokade. Nije ni čudo što su navijači euforični. Pogotovo zbog načina na koji sjajni Somborac igra. Sinoć  je pogodio polovinu šuteva (osam od 16), jedinom trojkom prelomio meč tri minta pre kraja, kad je odveo domaćina na sedam razlike i odbio napad tima iz Velike jabuke, a impresivan je bio u dodavanjima. Šest samo u prvoj četvrtini. Deset do poluvremena.
Kako samo istrčava kontre. U asistencijama je dobar kao bilo koji bek lige“, hvalio je Srbina Dejvid Fizdejl, trener Niksa.

Bio je ovo treći Jokićev tripl-dabl u sezoni. A 19. u NBA karijeri. Imajući u vidu da se posle 11 mečeva pauze vratio na parket Geri Haris, da je od nedavno u stroju Pol Milsap, uz ovako razigranog Nikolu i sinoć sjajnog Malika Bizlija (23 poena) Denver može da se nada velikim ostvarenjima.

 

Osim Nikola Jokića, odlične role u prvom danu nove godine pružili su i oslonci Sakramenta, Bogdan Bogdanović i Nemanja Bjelica, samo što u napetom meču sa Portlandom nisu imali sreće, pa su poraženi posle produžetka (108:113). Bogdanović je upisao 19 poena, po pet skokova i asistencija, dok je Bjelica duel završio sa 14 poena i čak 16 dodavanja.

Mada ga u većem delu susreta šut nije služio (u jednom trenutku pucao nula od osam), Bogdan se probudio u završnoj deonici, poveo ekipu ka preokretu, međutim, sjajni Damijan Lilard je dao koš za poravnanje rezultata, pa se ušlo u dodatnih pet minuta u kome su gosti bili snalažljiviji. Velike zasluge za to ima Jusuf Nurkić, sa čak 24 poena i 23 skokova, dok je Lilard brojao do 25.

U porazu Klipersa od Filadelfije, Boban Marjanović je za pet minuta upisao po skok i asistenciju, dok Miloš Teodosić nije igrao.

NBA LIGA, REZULTATI

Toronto – Juta 122:116
/Lenard 45 – Krouder 30/

Milvoki – Detroit 121:98
/Lopez 25 – Grifin 29/

Denver – Njujork 115:108
/Bizli 23 – Kornet 19/

Sakramento – Portland 108:113, posle produžetka (103:103)
/Hild 27 – Lilard 25/

Los Anđeles Klipers – Filadelfija 113:119
/Vilijams 22 – Embid 28/

TABELA ISTOČNE KONFERENCIJE

TABELA ZAPADNE KONFERENCIJE

FOTO: Reuters


tagovi

NBA ligaDenver NagetsNikola Jokić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara