Derbi vrha pripao Denveru, Jokić izneo još jednu veliku pobedu (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | pon. 17.12.18. | 08:55

Pao je i Toronto

Malo ko je uoči početka sezone mogao da pretpostavi da će okršaj Denvera i Toronta biti etiketiran kao "derbi lidera" dve konferencije, ali upravo je to bio slučaj u sinoćnjem odmeravanju snaga. Sudar najboljih timova Zapada i Istoka pripao je Denveru pomalo atipičnim rezultatom 95:86, uz još jednu maestralnu rolu Nikole Jokića.

Srbin ne prestaje da oduševljava svojim igrama i još jednom se potvrdilo da mu je forma u konstantnom rastu, kako sezona odmiče. Jokić je briljirao i za gotovo 35 minuta na parketu skupio 26 poena, uz odlični 11/19 iz igre, te devet skokova, četiri asistencije, dve ukradene i samo tri izgubljene lopte. Izneo je Jokić još jednu tešku utakmicu na svojim leđima i Nagetsima podario treću uzastopnu pobedu. Mnogo bitnije od toga, Jokić se sve jasnije kristališe kao apsolutni lider ove ekipe, a posebno može da raduje to što je iza sebe konačno ostavio neke nevažne stvari koje su ga mučile izvan terena, pa se fokusirao isključivo na teren i rezultati su vidljivi i opipljivi. 

Izabrane vesti

Denver nastavlja da raste iz utakmice u utakmicu i pokazuje znake stalnog usvajanja bitnih košarkaških stavki. Ovog puta to je bilo strpljenje, iz kojeg se izrodila pobeda. Nagetsi su u finišu treće četvrtine zaostajali čak 13 poena za gostima (57:70), ali su upravo u završnim trenucima kvartala pokrenuli lavinu koja je zatrpala Reptorse. Serijom 23:2 Denver je potpuno okrenuo rezultat, stigao do 80:72, posle čega je iskontrolisao svaki nalet oslabljenog Toronta i slavio. 

Džamal Mari je bio jedan od predvodnika udarnog talasa sa osam uzastopnih poena u ranoj fazi poslednje četvrtine. Odbrana se takođe zategla, zbog čega Reptorsi ostali bez poena iz igre gotovo šest minuta. Uspeli su gosti da priđu na samo tri poena minusa (86:83) na tri i po minuta pre kraja, ali je Mejson Plamli izvukao lake poene iz reketa i udahnuo život Denveru. Koliko je odbrana domaćina bila dobra govori i podatak da su Reptorsi samo u završnih dvanaest minuta imali samo četiri pogotka iz igre, iz čak dvadeset i tri pokušaja, uključujući i 1/13 sa distance.

Toronto je utakmicu odigrao bez nekoliko važnih igrača. Kajl Lauri je imao problema sa butinom, Jonas Valančijunas s palcem na ruci, Fred Vanvlit sa leđima, kao i Paskal Sjakam. U tim okolnostima Kavaj Lenard bio je najbolji igrač Toronta sa 29 poena i 14 skokova. 

Istina, ni Denver nije mogao da računa na Vila Bartona, Garija Harisa i Pola MilsapaJokića je dobro ispratio Džamal Mari sa 19 poena, Monte Moris je imao 12, a Tori Kreg 13 poena. Na drugoj strani Delon Rajt je ubacio 15, a Serž Ibaka 14 poena.

NBA – REZULTATI

Bruklin – Atlanta 144:127
/Rasel 32 – Kolins 29/

Klivlend – Filadelfija 105:128
/Klarkson 18 – Embid 24/

Indijana – Njujork 110:99
/Oladipo 26 – Kanter 20/

Vašington – LA Lejkers 128:110
/Vol 40 – Kaldvel Poup 25/

Dalas – Sakramento 113:120
/Dončić 28 – Foks 28/

Nju Orleans – Majami 96:102
/Dejvis 27 – Ričardson 22/

Denver – Toronto 95:86
/Jokić 26 – Lenard 29/

ISTOČNA KONFERENCIJA 

ZAPADNA KONFERENCIJA


tagovi

Nikola JokićKavaj LenardDenver NagetsToronto Reptors

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara