Divac otpustio trenera

Vreme čitanja: 2min | čet. 11.04.19. | 20:19

Ranije danas otkaz dobio i Divčev prvi pomoćnik Brendan Vilijams...

Generalni menadžer Sakramenta - Vlade Divac, odlučio je danas na opšte iznenađenje da smeni trenera Dejva Jergera i to posle najuspešnije sezone Kingsa još od 2006. godine. 
"Nakon što smo ocenili kompletnu sezonu odlučio sam da moramo da krenemo u drugom smeru kako bismo se popeli na viši nivo", kazao je Divac, a prenose Američki mediji. "U ime celog kluba zahvaljujem se Dejvu na doprinosu našem timu i želim mu sve najbolje"

Izabrane vesti

Jerger je sezonu završio sa 39 pobeda i sve do finiša ligaškog dela borio se za plej-of. ESPN navodi da je neuspeh u toj trci samo jedan od razloga što se Divac zahvalio Jergeru na sradanji godinu dana pre isteka ugovora. Napetost između menadžmenta i stručnog štaba trajala je duže vreme i uglavnom je za povod imala minutažu određenih mladih košarkaša.  

Ono što zbunjuje stručnjake "preko bare" a vezano za ovu odluku jeste činjenica da je Dejv Jerger transformisao stil igre Kingsa, stvorio jednu od najbržih i najuzbudljivijih ekipa u ligi, te od DeArona Foksa napravio jednu od najvećih mladih zvezda u NBA. Sakramento je ove sezone u proseku ubacivao 114,2 poena i plasirao na deveto mesto cele lige kada je efikasnost u pitanju. Za tri godine na klupi Kingsa imao je učinak od 98 pobeda i 148 poraza. 

Podsetimo, Divac je ranije u toku dana otpustio i svog prvog pomoćnika Brendona Vilijamsa

Foto: Reuters


tagovi

Vlade Divacdejv jerger

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara