Luka Dončić (© AFP)
Luka Dončić (© AFP)

Dončiću ne trebaju dva kolena kada ima Irvinga

Vreme čitanja: 2min | ned. 12.05.24. | 00:13

Rovovski rat pripao Dalasu koji sada vodi 2:1 protiv Oklahome u polufinalu Zapada

Spektakularna utakmica u Dalasu, pravi košarkaški rat gde je ranjeni Luka Dončić izašao kao pobednik. Slovenac ima velikih problema sa povredom kolena, u većem delu meča je izgledalo kao da igra na jednoj nozi, ali i to je bilo dovoljno da se večeras savlada Oklahoma rezultatom 105:101.

Meveriksi sada imaju prednost 2:1 i potrebne su im još dve pobede za plasman u finale konferencije, ali znatno bitnije u ovom momentu je činjenica da će Luka Dončić moći da predahne nekoliko dana jer je svima očigledno da igra daleko ispod svog nivoa zbog povrede kolena.

Izabrane vesti

Ko je gledao ovu utakmicu, mogao je da vidi Slovenca koji uvek ima bolnu grimasu na licu, kako se uvek drži za povređeno koleno, čak je izgledalo da ne može pošteno ni da potrči, ali kada pogledate statistiku, možete samo da mu skinete kapu. Borio se kao lav.

Igrao je skoro 40 minuta, imao je 22 poena... Što i nije ništa specijalno za njega, ali je zato imao čak 15 skokova i pet asistencija. veliku pomoć imao je u Pi Džeju Vašingtonu koji je ubacio 27 poena, ali za pobedu morao pre svega da se zahvali magičnom Kajriju Irvingu.

Nekadašnji šampion sa Klivlendom kao po pravilu se upali u drugom poluvremenu i krene da teroriše protivnike. Baš tako je bilo i večeras kada je postigao veći deo od svoja 22 poena, a na kraju je ubacio i najbitniji koš koji je slomio otpor Oklahome u poslednjem minutu.

Mladim Tanderima nije pomogao sjajni Šaj Gildžus Aleksander koji je postigao 31 poen, imao je i 10 skokova i šest asistencija. Ipak, u drugom poluvremenu je Kanađanin ostao bez snage i promašio je veći deo šuteva.

Na Zapadu obe serije imaju identične rezultate 2:1. Minesota vodi protiv Denvera našeg Nikole Jokića, dok Dalas ima prednost protiv Oklahome. Pobednici ovih serija sastaće se u finalu konferencije.

Na Istoku Boston i Klivlend Kavalirsi su izjednačeni na 1:1, dok Njujork Niksi vode protiv Indijane sa 2:1.




tagovi

Dalas MeveriksOklahoma Siti TanderLuka DončićKajri IrvingŠej Gildžes Aleksander

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara