Đorđe Gagić: Zauvek borba! Gledam Novicu, kopiram ga

Vreme čitanja: 4min | pet. 16.02.18. | 09:31

„Verujem u ovu ekipu“, kaže centar Partizana pred četvrtfinale Kupa Koraća

Stiglo je ono doba sezone kada počinje da se odlučuje o trofejima. Prvi je, tradicionalno, Kup Radivoja Koraća u Nišu gde će košarkaši Partizana u četvrtfinalu odmeriti snage sa Zlatiborom iz Čajetine.

Crno-belima turnir u Nišu na neki način predstavlja šansu da poprave utisak nakon što je postalo jasno da u Jadranskoj ligi više nemaju šansu za plasman u plej-of. Jedan od onih koji bi, uz kapitena Novicu Veličkovića, trebalo da bude oslonac Partizana na ovom turniru, a i u nastavku sezone je povratnik Đorđe Gagić.
„Zaista verujem u ovu ekipu, da možemo bolje i, da, naravno, da sam ubeđen da možemo da osvojimo trofej u Nišu. Mi moramo da budemo spremni i da odigramo pre svega pametno“, rekao je Gagić u razgovoru za MOZZART Sport.

Izabrane vesti

Ovo je tek drugi put otkad se Partizan takmiči u Jadranskoj ligi da neće igrati u plej-ofu.
Imali smo kontrolu protiv Olimpije, pa i u produžetku. Izgubili smo dobijenu utakmicu. Pala nam je koncentracija u samom finišu, a delovalo je u jednom trenutku da je gotovo. Ne vredi sad da se vraćamo previše na to. Ostala su još dva meča i moramo da se borimo da sačuvamo peto mesto, da igramo kako dolikuje Partizanu, jer nam ono daje kakvu-takvu šansu za Evrokup“.

Partizanov protivnik u četvrtfinalu kupa je ekipa koja se trenutno takmiči u Košarkaškoj ligi Srbije.
„Ne sviđa mi se što je poraz od Olimpije došao kao uvertira za kup. To je specifično takmičenje, nijedan protivnik nije naivan. Igrate samo jedan meč gde nemate pravo na grešku, nemate popravni. Ne smemo nikoga da potcenimo. Važno je da fokus i koncentracija budu na nivou“.

Potencijalni rival crno-belih u polufinalu mogla bi da bude ekipa Mega Bemaksa, koja igra protiv Dinamika.
Mega svakako nije ekipa za potcenjivanje. Sećam se i kako su 2014. godine igrali u finalu kupa. Imali su aktivan rezultat do poslednje sekunde. A pre dve godine su baš protiv Partizana osvojili to takmičenje".

Mnogi navijači u finalu već vide sudar dva najpopularnija srpska kluba, što bi bila i repriza od prošle godine.
Svi očekuju, a nekako to deluje i najrealnije, da se u finalu sastanu Partizan i Crvena zvezda. Prvo, osnovno i zauvek - borba! Nikakvi kiksevi više ne dolaze u obzir“.

Njegov povratak u Partizan delovao je kao iznenađujuća vest, ali nije se Gagić dvoumio.
Kad sam dolazio u Partizan predočili su mi ciljeve i ono što se očekuje, kako od mene, tako i od cele ekipe. Važno je da se stalno borimo i da zalaganje bude u skladu sa grbom i tradicijom kluba čiji dres nosimo“.

Prvi mandat u crno-belom dresu Gagić je završio pre vremena, otišao je iz kluba na pola sezone 2014/15 kada su i njemu i ostalim saigračima ozbiljno kasnile plate.
Mislim da su svi bili svesni situacije, neke stvari su izašle na videlo. Očekivao sam da možda jedan deo navijača ima neke negativne komentare, ali baš je sve bilo pozitivno. Hvala im na tome“.

I baš zbog svega pomenutog Gagić navodi da mu nije bilo svejedno kada je opet istrčao pred Partizanovu publiku.
Bilo mi je važno da iskontrolišem emocije, malo je to teže išlo u prva dva meča. Ipak, najlepše je kod kuće. Vratio sam se u Pionir i navijači su me lepo dočekali“.

Upravo od navijača centar Partizana i očekuje da budu onaj tas na vagi koji bi u Nišu mogao da pomogne crno-belima da ostvare cilj.
Uvek su nam navijači bili šesti igrač i prednost u odnosu na ostale ekipe. Potpuno je drugačija situacija kada imaš tu podršku sa tribina iz sebe“.

Centar crno-belih ističe da sada ima znatno drugačiju ulogu od one tokom prethodnog boravka u Partizanu.
Ohladio sam glavu, sada sam 100 posto svestan šta radim, a malo sam gledao i kopirao Novicu koji izgara, a pokušava i pričom da pomogne. Nije mu lako, ali zaista je teško naći igrača sa takvim iskustvom i bogatom karijerom a da je posvećen kao Novica. Jednostavno, nije mu problem da objašnjava mlađim momcima sve i koliko god da je potrebno“.

Gagić je u ovoj ekipi Partizana, uz Veličkovića, donekle Mihajla Andrića i Vanje Marinkovića, koji ima iskustvo osvajanja trofeja.
Te utakmice za trofej su nešto posebno. Moraš da isključiš sve stvari sa strane, nema povlačenja ručne. Gaziš napred, ali važno je da zadržiš fokus kako ne bi iz te bezuslovne želje napravio kontraefekat i uradio nešto loše za ekipu", zaključio je Gagić.

Partizan na trofej nacionalnog kupa čeka od 2012. godine, a trenutna situacija daleko je od idealne. Crno-beli svakako ne mogu da sa nazovu glavnim kandidatom za osvajanje pehara u Nišu, ali ostaje da se potrude da obraduju pristalice onim što će pružiti na parketu hale Čair jer su im to ostali dužni bledim partijama u većem delu sezone.

KUP RADIVOJA KORAĆA - ČETVRTFINALE

Četvrtak:

FMP - Metalac 101:68
/Čović 18 - Đukanović 22/

Crvena zvezda - Borac Čačak 85:79
/Feldin 15 - Đoković 18/

Petak:

17.00: (1,85) MEGA BEMAKS (hendikep -19,5) DINAMIK (1,85)
19.30: (1,85) PARTIZAN (hendikep -29,5) ZLATIBOR (1,85)

*** Kvote su podložne promenama

Piše: Marko Protić

(FOTO: Star sport)


tagovi

Đorđe GagićKK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara